Merilin Taimre karm sõnavõtt: kas oleme tõeliselt iseseisvad? (7)

Elu24
Copy
Paljas Porgand ehk Merilin Taimre oma kodus Põhja-Tallinnas.
Paljas Porgand ehk Merilin Taimre oma kodus Põhja-Tallinnas. Foto: Madis Veltman / Postimees

Blogija ja suunamudija Paljas Porgand ehk Merilin Taimre tuli ühismeedias välja ülestunnistusega, et ei tähista taasiseseisvumispäeva. Taimre usub, et Eesti pole tegelikult vaba.

28-aastane blogija avaldas Instagrami-lugudes, et ei tähista 20. augustil taasiseseisvumispäeva. «Küsimus, mida peaksime kõik endalt täna küsima: kas me oleme tõesti iseseisvad?» kirjutas Taimre ingliskeelse postituse alustuseks.

Taimre küsib, kas meie teod põhinevad valitsuse piirangutel ja nõuetel või meie enda vabal tahtel. «Kas meie valikud tekivad peavoolumeedia hirmupõhistest propagandataktikatest või puhtast südamest? Kas meie keha ja vaim on vaba ja iseseisev või piiravad seda inimesed, keda kutsume ülemusteks, arstideks, sõpradeks ja pereks?» kirjutab blogija.

Sarnaseid küsimusi on Taimrel veelgi. «Kas valitsus kuulub meile või meie valitsusele? Kas meie tegude taga on hirm või armastus? Küsige endalt, kas olete tõeliselt iseseisvad või teesklete, et olete?» kirjutab ta.

Blogija sõnul on Eesti tema silmis iseseisvuse kaotanud, kuna rahvalt on võetud «tõeline iseseisvus». Siiski usub Taimre, et tõeline taasiseseisvumispäev on alles tulemas. «Tuleb aeg, mil armastus alistab hirmu. Alati on nii olnud ja tulevikus ka. Ja siis ma tähistan,» lubab naine.

Merilin Taimre postitus.
Merilin Taimre postitus. Foto: Kuvatõmmis Instagrami-loost

Hiljuti võrdles Taimre praegu levivat propagandat ja tsensuuri Nõukogude Liidu repressioonidega. «Sain äkitselt aru, et Nõukogude Liidu võim polnudki nii erinev sellest, mis praegu toimub, kui inimesed tahavad oma keha üle kontrolli säilitada. Kas pole irooniline?» kirjutas blogija eelmisel nädalal Instagramis.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles