Fred Krieger ja Stig Rästa lõid uue muusikaettevõtte

MUSA portaal
Copy
FAAR Music (Stig Rästa, Vallo Kikas, Fred Krieger, Kertu Mägar)
FAAR Music (Stig Rästa, Vallo Kikas, Fred Krieger, Kertu Mägar) Foto: Pressifoto

Tänavu 20. sünnipäeva tähistav helistuudio Downtown Studios ning plaadifirma Star Management tegutsevad nüüdsest edasi uue ühise nime all – FAAR Music. Uue ettevõtte põhifookuseks saab muusika kirjastamine.

Fred Kriegeri ettevõte on pikalt tegelenud muusika loomise, produtseerimise ning artistide manageerimisega. Ettevõtte laulukirjutajate sulest ilmunud Stig Rästa ja Elina Borni Eurovisioonil osalenud lugu «Goodbye to Yesterday» ja Victor Crone'i «Storm», mis on täna ühed edukaimad Eestis kirjutatud lood. Lisaks on endise Star Management’i alt tuule tiibadesse saanud näiteks Karl-Erik Taukar ja ansambel Traffic.
 
FAAR Music esindab mitmeid andekaid laulukirjutajaid ja produtsente, pakkudes neile tuge erinevates administratiivsetes tegevustes ning leides uusi võimalusi ja kontakte, mis aitaksid kaasa nende rahvusvahelisele karjäärile. Kui varem on peamiselt rõhku pandud loometegevusele Eestis, siis viimase paari aasta jooksul on ettevõte seadnud põhieesmärgiks sisenemise rahvusvahelisele muusikaturule.

«Kirjastus on ülioluline tugi iga autori jaoks, laulukirjutajad on üldjuhul loomingulised inimesed ja nad ei peakski administratiivse osaga tegelema,» selgitas Stig Rästa uue ettevõtte haru loomise tagamaid. «Autor kirjutab loo valmis, kõik muu peaks ideaalis olema kirjastuse hallata, alates teose registreerimisest kuni tasude kogumiseni välja.»

FAAR Music teeb koostööd erinevate muusikaettevõtetega nii Skandinaaviast kui mujalt maailmast, lisaks korraldatakse regulaarselt laulukirjutajate laagreid. «Kirjastaja peamine eesmärk on leida autoritele võimalikult palju häid väljundeid: otsida maailmas artiste, kes potentsiaalselt võiksid kirjutaja loomingut esitada. Samuti viia kokku erinevaid laulukirjutajaid, sest koos töötades ja kogemusi jagades on tulemused paremad,» lisas Rästa.
 
Ettevõtte laulukirjutajate ja produtsentide ridadesse kuuluvad Stig Rästa, Vallo Kikas, Fred Krieger, Karl Killing, Gevin Niglas, Emili Jürgens, Merili Käsper, Hugo Martin Maasikas ja Kris Evan Säde. Ettevõtte tegevusi juhib Kertu Mägar.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles