GALERII ⟩ Tasub taas Haapsalut külastada, sest algas kaua oodatud Valge Daami aeg

Heveli Tuisk
, reporter/toimetaja
Copy
Valge Daami lavastus 2021.
Valge Daami lavastus 2021. Foto: Korraldaja foto

 Daami suveteater on välja tulnud uue  lavastusega «Viirastus», mis räägib ahnusest, pattulangemisest ja kättemaksust keskaegsel Läänemaal.

Iga aasta augustis toimuvad Haapsalu lossihoovis vanat legendi tutvustavad lavastused Selleks aastaks loodi taas uus põnev lavastus, mille peaosas tuntud näitlejatar Karin Rask.

Indrek Hargla on loonud kõhedust tekitava loo, milles lammutatakse vanu müüte, et siis taas neid üles ehitada.

Keskaegsel Läänemaal toimus palju poliitilisi, kui ka suhete intriige. Nii ongi sündmuste keerisesse sattunud üks julm ja tänamatu naisterahvas, kes ihkab võimu kõigi ja kõige üle.

See naisterahvas oli aadlimehe abikaasa, kes punus vandenõusid, tappis inimesi ning otsis abi lausa mustast maagiast. Ta tahtis kogu Läänemaad oma võimu alla ning tema koletud teod ei anna rahu isegi mitte tänapäeval.

«Etendusi on antud järjest juba üle 40 aasta, aga iga Valge Daami lavastus on eriline. Ei saa nii öelda, et «aga ma olen juba korra 5, 10 või 15 aastat tagasi näinud.» See on nüüd järjekorras 17 versioon ning mitmes mõttes täitsa uudne ja üllatav. Ajaloo alal väga hariv, samas mänguline ja väga aktuaalne. Kes on varasemaid näinud, võiks unustada kõik eelneva ja alustama puhtalt lehelt. Valge Daam on ja jääb, aga kas ta ikka on päris üksi kummitamas?» kommenteeris Valge Daami suveteatri produtsent Anneli Aken, kelle sõnutsi oli kontrolletenduse tagasiside väga positiivne.

Vaata kontrolletenduse pilte siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles