RADARI VIDEO ⟩ Afganistani õhuruum tühjenes vaid mõne päevaga

Elu24
Copy
Lennuliiklus Afganistani kohal.
Lennuliiklus Afganistani kohal. Foto: Ekraanitõmmis lehelt flightradar24.com

Flightradar24 jagas Facebookis videot Afganistani kohal toimuvast. Õhuruum jäi vaikseks vaid mõne päevaga. 

Lennuradarilt on näha, kuis vaid kahe päevaga Afganistani lennuruum tühjenes ja naaberriikide lennukid üle riigi ei lenda. Riigi kohal oli sigimist näha veel 15. augustil, kuid see vaibus 16. augustiks. 

Olukord Kabuli lennujaamas oli kriitiline. Paanikas kohalikud inimesed olid valmis tegema mida iganes, et riigist pääseda. Lennukid olid ülerahvastatud, sest inimeste pealetung oli suur. Lennust maha jäänud inimesed jooksid mööda lennurada ja mõned neist klammerdusid lennuki külgedele. Loe rohkem ka siit: USA sõjaväelennuk lahkus Kabulist 800 inimesega, lennust maha jäänud sidusid end lennuki külge.

Taliban hakkas juunis Afganistanis uusi alasid vallutama, kuna USA ja NATO hakkasid oma vägesid riigist välja viima. Viimased liitlasvägede väeüksused peaksid lahkuma selle kuu lõpuks.

Afgaanid kardavad elu Talibani all, kuna talibid võivad taas kehtestada karmid seadused ja reeglid. Taliban valitses ja kontrollis 1996–2001 suurt osa Afganistani. Elu oli siis eriti karm naistel, kes talibide silmis ei olnud inimesed, vaid olid isegi loomadest madalamad olendid. 

Vaata lennuradari videot allpool!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles