VIDEO ⟩ Poliitik Riina Solman kohtas Järvamaal tee ääres karu

Elu24
Copy
Poliitik Riina Solman
Poliitik Riina Solman Foto: Eero Vabamägi

Poliitik Riina Solman jagas sotsiaalmeedias videoklippi hetkest, mil ta Järvamaal tee ääres karu kohtas. Solman oli mõned aastad tagasi varemgi samas kandis karu kohanud, tol korral lõppes kohtumine veidi kurvemalt.

Endine rahvastikuminister Riina Solman käis nädalavahetusel koos Isamaa erakonna meedianõuniku Ines Vapperiga Arvamusfestivalil. Poliitik avaldas oma Facebooki seinal, et Arvamusfestivalilt koju sõites kohtasid nad tee ääres karu.

«Olime Inesega teel tagasi Paidest, Arvamusfestivalilt, kui kohtasime tee ääres karu. Linnalastel muidugi uudishimu nii suur, et keerasime lausa tagasi, et karu veelkord näha,» tunnistas Solman.

«Karu oli samuti uudishimulik ja julge. Vaatas rahulikult, kuni me ükskord saime kaameraga kohtumise jäädvustatud. Alles siis läks metsa, kui teised autod ka ümber keerasid ja teda vaatama tulid. Paljude tulede vilkumine talle ei sobinud, aga võsa vahelt vaatas ta meid ikka edasi.» 

Solmani sõnul pole see esimene kord, kui ta samas kandis karu on kohanud. «Viimati, just samas kandis, nägin karu 16. aprillil 2008, kui suur isakaru hüppas ootamatult kaitseminister Jaak Aaviksoo auto ette, sest otsustas just sel hetkel teed ületada.»

«Auto läks mahakandmisele, inimesed jäid terveks. Karu sai kokkupõrkest aga kõvasti kannatada ja liipas metsatukka. Kohaliku jahiseltsi mehed tulid kiiresti kohale ja tegid halastuslasu. Karust tehti topis ja müüdi ühte Ida-Virumaa mõisahoonesse. Saadud raha annetas kohalik jahiselts kohalikule lasteaiale «Mõmmik», mille eest osteti lastele uued voodid. Käisime Jaak Aaviksooga seal lasteaias külas ja enne Ida-Virumaale saatmist veel karu vaatamas. Olin siis ametis kaitseministri nõunikuna,» meenutas Solman. 

Lõpetuseks võttis Solman oma loo ja meenutuse kokku järgmiselt: «Selline karuderohke kant seal Paide kandis Järvamaal. Jaak Aaviksoo oleks aga parim järgmine president Eestile. Ta täidaks akadeemiliselt targa ja rahuliku inimesena kõiki ootusi.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles