Hongkongis avati maailma esimene meemimuuseum

Heveli Tuisk
, reporter/toimetaja
Copy
Trolli video.
Trolli video. Foto: Kuvatõmmis TikTokist

Hongkongi kunstikeskuses K11 avati meemide muuseum, kus saab luua uusi meeme või vaadata vanu häid klassikuid, mis nii mõnelgi igapäevases kasutuses on.

Kes meist ei teaks mis on 9gag? See, kes seda lehekülge veel külastanud ei ole, on paljustki lõbusast ilma jäänud.

9gag on suhtlusportaal, kus kasutajad saavad üles laadida ja teistega jagada enda valmistatud või teistelt veebilehtedelt leitud sisu. Veebilehe asutasid 2008. aastal Hongkongi ülikooli tudengid - eesotsas Ray Chan, tema vend Chris Chan eesmärgiga luua alternatiivne platvorm e-postile, kus kasutajad saaksid hõlpsasti jagada humoorikaid pilte ja videoid. 

Meemid on muutunud ajapikku nii populaarseks, et neid kasutatakse lausa ka tavavestlustes enese paremaks väljendamiseks. 

Kui seni on need naljapildid vaid interneti avarustes viibinud, on tänaseks tehtud need lausa käega katsutavateks.

K11 on kunstile orienteeritud kaubanduskeskus,  mille halli on 9gag üles seadnud meemimuuseumi ning seda käivad külastamas sajad tuhanded inimesed üle maailma. Külastajad saavad tutvuda seitsme erineva tsooniga, mis tõstavad esile nii kohalikke kui ka maailmakuulsaid meeme.

Muuseumi näituselt pole välja jäetud ka kurikuulsat Muhammad Sarim Akhtari, kes kriketimängul oma emotsioone tagasi hoida ei suutnud ning sellele sattus õigeaegselt peale ka kaamera.

Video Akhtarist levis aga kulutulena üle maailma ja nii temast meem tehtigi.

Muuseumis pakutakse ka meemipõhiseid tätoveeringuid, fotokabiine, mis võimaldavad teil luua oma kohandatud meeme, «4D interaktiivset tsooni» ja liitreaalsuse konveierilinti, mis meemid ellu äratavad. Vahepeal sukeldab ajamasin vaatajad internetikultuuri ajalukku.

Meemimuuseum on praegu avatud ja jääb avatuks Hongkongi kunstikeskuses K11 kuni 5. septembrini.

Vaata pilte muuseumist allpool:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles