ÕUDUS HAAPSALUS Vaata, millised uued Eesti jubedikud homme HÕFFil linastuvad (1)

Spekter
Copy
Susanna Šmanjovi «Rikutud hing. Viirus»
Susanna Šmanjovi «Rikutud hing. Viirus» Foto: HÕFF

Homme linastub Haapsalu õudus- ja fantaasiafilmide festivalil teiste seas värske ports Eesti õudus-, rämps- ja amatöörfilme. Vaata, milliseid karvaseid ampse tänavune jubedike menüü pakub!

«Sanderi õuduste tund»

Linastub laupäeval, 14. augustil kell 19.00 Haapsalu kultuurikeskuses ja 15. augustil alates kell 18.00 veebikinos.

Kolmest lühifilmist ja lühifilmide kassetist koosnev Mart Sanderi uus filmivalimik.

«Marzanna»

11 min

Osades: Mart Sander, Maria Engel.

Teise maailmasõja viimastel päevadel meenutab vana parun oma noorusaja kummalist juhtumit, mis sundis teda isamajast lahkuma ja ülejäänud elu hotellis veetma. Eesti esimeses deepfake-tehnoloogiat kasutavas filmis mängib Sander ise nii verinoort kui muldvana parunit.

«Vaikusetu»

23 min

Osades: Ingrid Margus, Gerda Johnson, Ingmar Jõela.

Kaunist miljonäritütart, kes on tapnud oma jõhkra heliloojast armukese, hakkab kõikjal piinama tolle veel sündimata muusika. Vaikuse leiab ta alles siis, kui kohtab sõjas kuulmise kaotanud viiuldajat - kuid ka vaikusel on oma hind.

«Ryan Reynolds Killed Me»

4 min

Osades: Siret Tuula

Absurdisugemetega animatsioon sotsiopaadist teismelise ühe nädala Twitteri-postitustest.

«Duubel 13»

19 min

Osades: Sünne Valtri, Lisette Pomerants, Triin Lellep, Helen Kõpp, Nika Marula, Kalle Sepp, Tauno Kangro jt.

Lühikeste ja ülilühikeste õuduslugude kassett, mis sai alguse TV3 saatest «Duubel». Filmis lööb kaasa suur hulk tuntud näitlejaid ja muusikuid. 

«Rikutud hing. Viirus»

Linastub laupäeval, 14. augustil kell 20.15 Haapsalu kultuurikeskuses

Rohkete märulistseenidega pikitud fantaasiafilm, millest juba etteruttavalt võib rääkida kui nähtusest, mida õnneks esineb Eesti filmis üha enam. Sellistele filmidele nagu «Reich of the Dead» ja «Õiglus» (mõlemaid on näidanud ka HÕFF) on oodata rammusat järge. Just nende kahe filmi vaimus tehtud pesuehtne õhinapõhine trash, napilt 1000-eurose eelarvega vändatud «Rikutud hing. Viirus» on kõvasti laineid löönud juba enne selle esilinastust.

Susanna Šmanjovi lavastatud «Rikutud hing. Viirus» räägib transnaise (Šmanjov) ja naise (Helen Kõpp) armastusest viiruse tagajärjel lagunenud ühiskonnas. Apokalüptilises maailmas valitseb üht piirkonda jõuk, kes tahab seda armastust lõhkuda. Algab võitlus elu ja armastuse nimel.

Filmi autor Susanna Šmanjov sündis 1975. aastal Rakveres. Sai suureks ja tegi Eesti esimese pika LGBT+ teemalise filmi. Rakverest kolis ära 1999. aastal, sest väikelinn ja meelsus, mis sellega kaasneb, ei sobi ühele transnaisele.

«Õiglus 2»

Linastub laupäeval, 14. augustil kell 22.30 HÕFFi õuekinos ja 15. augustil alates kell 18.00 veebikinos.

Mullu virtuaalsel HÕFFil linastunud Toomas Aria õhinapõhine märulifilm «Õiglus» tekitas meedias paraja furoori ja seda hakati juba ette nimetama kultuslikuks. Film, mis rääkis ebaõiglaselt vangis istunud Ahtost (Toomas Aria), kes tahab pärast vabanemist jalule seada õigluse, lausa karjus järje järele. Nüüd on see tehtud – koroona kiuste! Rohkem kui aasta kestnud töö tulemus, ahjusoe «Õiglus 2» esilinastub lõpuks HÕFFi publiku ees.

Film räägib korrumpeerunud politseinikust, kes aitab narkoärikatel vanglast põgeneda. Maffia eesmärk on neid esimeses osas reetnud ja nüüd Soome kallima (Helen Kõpp) juurde pagenud Ahto tabada. Algab action, kust ei puudu kiired autod, tulirelvad, plahvatused ega ka romantika.

HÕFF

Kokku on 13.–15. augustini kestva Haapsalu õudus- ja fantaasiafilmide festivali kavas ligemale 30 pikka õudus-, ulme ja põnevusfilmi koguni viielt kontinendilt, lisaks mitu lühifilmide kogumikku.

Festivali fookuses on Poola ulmekirjanik Stanisław Lem, kelle sünnist möödub tänavu sada aastat.

Esimest korda antakse parimale ulmefilmile välja Navigaator Pirxi auhind ja esimest korda viiakse osa filme värskesse õhku – HÕFFi õuekinno

Teist aastat järjest avab HÕFF ka virtuaalse kinosaali, kus linastub kuusteist festivali kavas olevat filmi. Filme saab PÖFFi veebikino vahendusel vaadata 15.–22. augustini üle terve Eesti.

 
Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles