Täna algab Haapsalu Õudus- ja Fantaasiafilmide Festival

Heveli Tuisk
, reporter/toimetaja
Copy
HÕFFil linastub eepilis-muusikaline küberpunk-seiklus kosmoseavarustes «Kosmilised masinad», mida näeb ka PÖFFi veebikinos.
HÕFFil linastub eepilis-muusikaline küberpunk-seiklus kosmoseavarustes «Kosmilised masinad», mida näeb ka PÖFFi veebikinos. Foto: Filmikaader

Mudalinna Haapsalut vallutab taas žanrifilmide maraton «HÕFF» mis täidab linna lausa kolmeks päevaks suurte kinoelamusi otsivate filmifännidega nii lähedalt kui kaugelt. 

2005. aastal Haapsalus alguse saanud filmifestival on kujunenud filmifännide üheks tippsündmuseks.

Festival tutvustab nii Eesti kui ka kaugemate maade publikule valikut värsketest õudus- ja fantaasiafilmidest. Keskendutakse sõltumatutele ja art-house žanrifilmidele, mida Eesti kino- ja videolevist on suure tõenäosusega raske leida. 

Ka sel aastal on filminimekiri pikk- alustades Susanna Šmanjovi kurikuulsast filmist «Viirus», Mart Sanderi kolmest lühifilmist ja lühifilmide kassetist koosnevast uuest filmivalimikust, lõpetades vana hea retroga «Rops.» Kuid nende sekka mahub ka välismaist kraami.

Festivalile pääsemiseks on vaja esitada tõend Covid-19 vastu vaktsineerimisest, selle läbipõdemisest või testitulemusest, mis on negatiivne. Reedel ja laupäeval on võimalik teha ka kohapeal kiirtest, mille maksumus on viis eurot. Kiirtesti tõend kehtib 48 tundi, ehk festivali lõpuni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles