JÄRELEHÜÜE ⟩ Riina Solman varalahkunud Viivi Sõnajalast: ta oli inimesena kaastundlik ja abivalmis

Copy
Rahvastikuminister Riina Solman.
Rahvastikuminister Riina Solman. Foto: Erik Prozes

10. augustil sai Eesti ootamatult teada, et õige varakult on meie seast lahkunud üks 1990. aastate legendaarsemaid ning kõmulisemaid lauljaid Viivi Sõnajalg.

Oma järelhüüde edastas Elu24le ka poliitik Riina Solman. Lähemalt puutus ta vaid 58-aastaselt lahkunud Viivi Sõnajala ning viimase perega kokku Oleviste kiriku heategevuse kaudu.

«Avaldan südamest kaastunnet Olegile ja lastele, samuti Viivi õele Siirile perega,» sõnas Solman. «Kõik on praegu kohutavas šokis, pere on sügavas leinas ning vajab rahu. Ka mina kõrvalseisjana olen šokis - Viivi Sõnajalg oli alles noor elujõus naine, kes on paljusid oma teel aidanud ja veel hiljuti tegutsenud kogemusnõustajana raskustes inimestele.»

«Tutvusin Viivi Sõnajalaga lähemalt sõprade pulmas ning puutusin kokku terve Sõnajalgade perekonnaga Oleviste kiriku heategevuse kaudu, kus nad annetasid kodutute jõululauale maiustusi, mida jagus palju,» meenutas Solman. «Meie plaan oli mitmeid kordi, et kunagi tulevikus astuvad nad oma perebändiga kodutute jõuludel terve kontserdiga üles. Olgu see ilus mõte siis kodutute ja vähekindlustatud jõulupuu külalistele vähemalt pärast Viivi lahkumist teada.»

«Mul on ainult head ja positivset Viivi ja terve perekond Sõnajalgade kohta öelda. Kui nad käisid perega Oleviste kirikus laulmas, olid nad kõigile avatud ja naeratavad, lahked ja sõbralikud,» kinnitas Solman. Ta tõi välja ka abiprogrammid, mida Viivi koos kaaslastega vedas.

«Tean, et Viivi on olnud inimesena kaastundlik ja abivalmis ning aidanud aastaid käigus hoida uimasti- ja alkoholisõltlaste rehablitatsioonikeskust,» märkis poliitik. «Viimati käivitas ta koos kolleegiga kliinikumi, et pakkuda sõltuvusest vabaneda soovijatele kogemusnõustamisega tuge.»

«Temast jääb ilmselt järele praegu tühi koht,» avaldas Solman. «Ma ei kujuta ette, mida perekond praegu tunneb ja läbi elab. Sügav kaastunne!»

Viivi Sõnajalg.
Viivi Sõnajalg. Foto: KÜLLIKE ROOVÄLI/PM/SCANPIX BALTICS
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles