Suri tuntud laulja Viivi Sõnajalg. Abikaasa: minu ingel läks taevasse

Merilyn Närep
, Reporter-toimetaja
Copy
Viivi Sõnajalg.
Viivi Sõnajalg. Foto: KÜLLIKE ROOVÄLI/PM/SCANPIX BALTICS

Teisipäeva hommikul lahkus meie seast 58-aastasena ootamatult tuntud laulja Viivi Sõnajalg. Juhtunut kinnitab Viivi abikaasa Oleg Sõnajalg. 

«Täna hommikul lahkus minu kallis abikaasa Viivi Sõnajalg. Mis juhtus, täpselt ei tea. Eks selle selgitab lahkamine,» sõnab Oleg, et ainus info, mis talle jagati, on see, et tegemist oli terviserikkega.

Oleg ise viibib praegu Saaremaal. «Abikaasa oli Tallinnas, ta käib avatud ülikoolis loengutel ja ta kukkus Tallinna korteris kokku,» selgitab abikaasa juhtunut. 

«Ma olen loomulikult šokis... kogu meie pere on šokis. Ta oli üks headuse kehastus, ta oli ingel. Minu ingel läks taevasse. Ta oli väga tubli. Läbis koolitusi, rehabilitatsiooni ja aitas ka teisi,» lisab abikaasa ja palub, et kogu pere sellel raskel ajal rahu saaks. 

PPA pressiesindaja sõnab, et politsei sai teisipäeva hommikul teate, et Tallinnas Pärnu maanteel asuvast korterist on leitud 58-aastase naise surnukeha. Surma täpsemad põhjused selgitab lahang.

Terviserike on Viivit tabanud varemgi

2020. aastal kirjutas Siiri Sõnajalg sotsiaalmeedias, et õde Viivi kukkus suure peavalu tõttu kokku. «Kiirabi küll tuli. Peale seda ei juhtunud enam midagi. Nad lubasid mulle, et kahe tunni jooksul tehakse kõik uuringud, mida ei tehtud seitsme tunni jooksul. Minu õde heitles elu ja surma vahel. Seal polnud ainsatki inimest, kes oleks küsinud, kuidas end tunned?» pahandas Siiri. 

Viivi Sõnajalg sündis ja kasvas Kuressaares. Ta omandas keskhariduse Kuressaare 1. Keskkoolis saksa ja vene keele eriklassis, õppides samal ajal sekretäriametit. Muusikaõpingutega alustas ta Kuressaare muusikakoolis. 

1982. aastal oli Viivi üks pea 20 aastat aktiivselt tegutsenud pereansambli Sõnajalg asutajatest. Ansambel andis välja kümme albumit (esimene 1987. aastal). Viivi kanda oli muusika produtseerimine ja loomine. Aktiivselt anti kontserte nii Eestis kui ka välismaal (Soome, Rootsi, Taani, USA, Kanada jt).

2020. aastal asutas alkoholismi seljatanud Viivi koos Viljam Borissenkoga VIVICUM-i, mille eesmärgiks on aidata inimestel vabaneda alkoholi-, uimasti- ja ravimisõltuvusest. Olles ise aastaid sõltuvuse ja selle varjatud külgedega kimpus olnud, teavad nad valust ja kannatustest. Ka lähedaste inimeste kannatustest.

Viivil ja Olegil on viis täiskasvanud last – Taavi, Mikk, Siim, Roose-Maria ja Katarina Sophia.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles