NAPP PÄÄSEMINE ⟩ Kriminaalses joobes mees sõitis Tallinn-Pärnu maanteel vastassuunas (2)

Elu24
Copy
Politsei
Politsei Foto: Arved Breidaks

Selleks, et pühapäeva õhtul kriminaalses joobes Tallinn-Pärnu-Ikla maanteel vastassuunas sõitnud meesterahvas autoga edasi ei paarutaks, otsustas kohusetundlik liikleja mehelt autovõtmed ära võtta.

Ehkki liiklusohutusest ja kaine peaga sõitmise olulisust korrutatakse pea iga päev, jagas Heleni-nimeline eestlanna jubedat lugu, kuidas pääsesid kaasalsega pühapäeva õhtul napilt õnnetusest, kui Tallinn-Pärnu-Ikla maanteel sõitis neile vastu kahtlase sõidustiiliga juht vastassuunast. «Õnneks me saime oma auto turvaliselt pidama tee äärde ja ÕNNEKS ka vastutulev auto jäi seisma maantee äärde, suunaga meie poole,» kirjeldab Helen. «Ise väga ehmunud, otsustasin minna uurima, et miks ta vastassuunas sõitis? Ja siis selgus kurb tõsiasi.. jah, juht oli joobes,» kirjeldab Helen pühapäeva õhtul juhtunut.

Kohale kutsuti ka politsei, kuid enne korrakaitsjate saabumist võttis Helen tubli kodanikuna juhi käest tema autovõtmed, mille purjus juht naisele õnneks rahumeelselt andis. «Selgitasime talle, mis olukorra ta tekitas ning mis oleks võinud juhtuda.. ma isegi mitte ei taha enam sellele enam mõelda,» räägib Helen, kelle sõnul päästis olukorra vaid omaenda kiire reaktsioon ja sellele järgnev tegutsemine. «Politsei jõudis sündmuskohale üsna kiiresti ning saime neile juhi üle antud.»

Poltisei: täname inimest, kes võimaliku raske liiklusõnnetuse ära hoidis.

Lääne-Harju politseijaoskonna välijuhi Ahti Jõemaa sõnul teatati tõepoolest pühapäeva õhtul kella veerand seistme paiku, et Saue vallas Kernu külas sõitis Tallinn-Pärnu-Ikla maanteel vastassuunavööndis sõiduauto Volkswagen. «Õnneks jättis Volkswagenit juhtinud mees esialgse info järgi vastutulevat autot nähes oma auto tee äärde seisma ning andis vastu tulnud autost olukorda kontrollima läinud inimesele enda autovõtmed,» kinnitab Jõemaa. «Politseiametnikud tegid sündmuskohal kindlaks, et Volkswagenit juhtinud 33-aastasel mehel oli kriminaalne joove ning sündmuse kõigi täpsemate üksikasjade selgitamiseks alustati kriminaalmenetlust.»

Heleni ja tema kaaslase käitumist peavad korrakaitsjad väga tänuväärseks. «Tänan tähelepanelikku inimest, kes vastassuunas liikunud juhist meile teada andis ning enda õige käitumisega võimaliku raske liiklusõnnetuse ära hoidis,» ütles Jõemaa.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles