VEEBIKINO ⟩ Tartuff sai läbi, aga filme saab vaadata veel paar päeva

Spekter
Copy
«Diana pulmapidu»
«Diana pulmapidu» Foto: Filmikaader

Tartus jõudis möödunud nädalavahetusel lõpule armastusfilmide festival Tartuff, kuid 7 filmi festivali programmist saab veel kuni 11. augustini vaadata PÖFFi veebikino vahendusel

India režissööri Prithvi Konanuri sotsiaalses draamas «Kus on Pinki?» läheb kaduma kaheksakuune beebi, tõstatades India ühiskonnas valusa teema, milleks on laste varastamine ja müümine.

Hispaania draama «Kärgatus» režissööri Ainhoa Rodríguezt lummavad Lõuna-Hispaania kolkakülade naiste eepilised lood, mis on välja kasvanud patriarhaalsest keskkonnast.

Norra lavastaja Charlotte Blomi draamakomöödia «Diana pulmapidu» jälgib lapse silmade kaudu tema vanemate kooselu, kus tõusud vahetuvad mõõnadega ja pisarad naeruga.

Kavas on ka dokumentaalfilme. Itaalia režissööri Francesca Mazzoleni «Punta Sacra» on värvikas lugu Rooma külje all tegutsevast illegaalsest kogukonnast.

India režissööride Rintu Thomase ja Sushmit Ghoshi linaloos «Tulega kirjutades» võitlevad ühiskonna kõige madalamast kihist pärit India naisajakirjanikud sule ja kaameraga ebaõigluse vastu.

USA režissööri Rodney Ascheri «Viga maatriksis» aga uurib, kas meie elu on tõesti simulatsioon – nagu kultusfilmis «Matrix».

«Küborgide isa» on dokumentaalfilm «hullust» teadlasest, kes võtab ette piireülatava teekonna, et aidata puuetega inimesi, aga ka vastutusest, mis muutub inimaju ja masinate vahelise otseühenduse loomisega üha aktuaalsemaks. Küborgide isaks nimetatud Phil Kennedy lasi paigaldada oma ajusse elektroodidega varustatud implantaadi, et uurida, kuidas saaksid halvatud ja kõnevõimeta inimesed oma mõtteid kuuldavaks teha. Äärmuslik eksperiment lõppes peaaegu katastroofiga ja katsejänesel kulus hulk aega, et naasta normaalsesse ellu.

*

Veebikino üksikpilet maksab 6 eurot, mitmekesi vaatamise pilet 11 eurot. Filme saab vaadata kuni 11. augusti hilisõhtuni. Kõigil mängufilmidel on eestikeelsed subtiitrid. Filmid on kättesaadavad ainult Eestis.

2.–7. augustini toimunud Tartuff on Baltimaade suurim vabaõhufilmifestival, mida korraldab Pimedate Ööde filmifestival koostöös Tartu loomemajanduskeskuse ja Tartu filmifondiga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles