Reimo Sagor rollist Rootsi põnevikus: režissöör pidas võimalikuks, et tegelasel on Eesti juured

Spekter
Copy
Näitleja Reimo Sagor
Näitleja Reimo Sagor Foto: Sille Annuk

33-aastane Vanemuise näitleja Reimo Sagor rääkis intervjuus Postimehe Nädalale oma rollist Rootsi seriaalis «Max Anger».

«Max Anger – With One Eye Open» viib meid ajaloos 25 aastat tagasi aega, kus Venemaal olid ees saatuslikud valimised. Peategelane Max Anger (Adam Lundgren) on endine sõjaväelane, kes elab rahulikku elu Rootsi konsulteerimisfirma analüütikuna ning on romantilises suhtes oma venelannast kolleegi Pashiega (Evin Ahmad). Angeril tekib kahtlus, et Pashie on tegelikult spioon ning kui naine kaduma läheb, jätab mees kogu elu seljataha, et ta üles leida. Sagori karakter on Pashie sõber ning vene ajakirjanik, kes aitab Max Angerit naise otsimisel.

Sagor kehastab 8-osalises põnevikus vene ajakirjanikku Sergei Domasjovi, kes aitab peategelasel oma kaduma läinud naist otsida. Seriaal on rootsi keeles, kuid Sagori tegelane räägib inglise ja vene keeles. Seriaali pääses näitleja tänu oma Soomes tegutsevale agendile ning casting'u läbimisele.

«See oli alguses puhtalt vene tegelaseks kirjutatud roll, kuid režissöör pidas võimalikuks, et tegemist võiks olla Eesti juurtega, kuid hilisemas elus Peterburi kolinud karakteriga. Seetõttu oli isegi mõeldav, et tegelane kõnelebki vene keelt eesti keele aktsendiga,» sõnas Sagor.

«Minu jaoks on ta selline rahulik ja kaalutletud, hästi läbimõeldud tegutsemisviisiga mees, kes saab infot, et Venemaal on teoksil midagi kahtlast seoses valimistega. Ma vist ei tohi nii palju ette öelda (muigab), aga tema käekäik on üsna keeruline ja kohtumine peategelasega pole sugugi planeeritud. Ta on minu jaoks jällegi teistsugune karakter. Ma arvan, et paljud ajakirjanikud on rahutud ja hästi uuriva loomuga ega saa rahu enne, kui kõik tekkinud küsimused on ammendavad vastused saanud, sest teisiti neid endast välja raputada ei saa kui vastuste leidmisega,» kirjeldab näitleja.

Loe tervet artiklit Postimehest: Reimo Sagor: minu jaoks on oluline, et see, mida ma teen, läheb inimestele korda

Vaata sarja treilerit, milles näeb põgusalt ka Sagorit:

Rootsi krimiseriaal «Max Anger – With One Eye Open» põhineb Martin Österdahli kirjutatud menuraamatu ainetel. Sarja produtsendid olid Lejla Bešić ja Jan Marnell ning stsenarist Mikael Newihl.

Seriaali «Max Anger – With One Eye Open» kõiki kaheksat osa näeb Viaplay platvormil.

Reimo Sagorit näeb peagi üles astumas järgmisel aastal kinodesse jõudvas kodumaises mängufilmis «Kalev», kus ta kehastab Aivar Kruusmaad.

Reimo Sagor filmis «Kalev»
Reimo Sagor filmis «Kalev» Foto: Allfilm
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles