Brasiilia politsei avastas Türgi võimudega seotud eralennukist üle tonni kokaiini

Kert Avasalu
Copy
Eralennuk peeti kinni.
Eralennuk peeti kinni. Foto: Brasiilia politsei

Lennukist avastati kümnete kohvrite kaupa kokaiini, teatas Brasiilia siseministeerium. Lennuki omanike sidemed tekitavad aga küsimusi.

Brasiiliast Sao Paulo piirkonnast Brüsselisse suundunud Gulfstream 4 tüüpi lennuk peatati eile vahepeatuse käigus. Seejärel avastati sealt kohvrite kaupa kokaiini, politsei teatel kokku 1304 kilogrammi tablette.

Selline kogus võib tänaval maksta üle 30 miljoni euro. Lennukil oli neli türklasest meeskonnaliiget ning hispaanlasest reisija. Gonzalez Valdesi nimelisele mehele need kohvrid ka kuulusid. Praeguseks on kõik ülekuulamiseks vahistatud.

Lennukist avastati enam kui tonn kokaiini.
Lennukist avastati enam kui tonn kokaiini. Foto: Brasiilia politsei

Samuti konfiskeeriti kõik telefonid, dokumendid ja lennuk ise, teatas politsei. Lennuk oli uurijate teatel aga väikese Türgi kompanii ACM AİR omanduses. See on loo juures erakordsemgi asjaolu kui suur kogus kokaiini.

ACM AİRi juht on üks Türgi võimupartei AKP piirkondlikke tipp-poliitikuid. Cigdem Özkan kandideeris veel 2016. aastal Diyarbakiris. Lisaks oli lennuk väidetavalt enne ettevõttele müümist Türgi peaministri käsutuses. Lennufirma on aga teatanud, et rentijaga mingeid otseseid sidemeid sel pole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles