Viimaks diagnoosi saanud balletitäht Anatoli Arhangelski toetuseks annetati üle 150 000 euro

Kert Avasalu
Copy
Balletiartist Anatoli Arhangelski koos abikaasa Marika Muistega. FOTO: Erakogu
Balletiartist Anatoli Arhangelski koos abikaasa Marika Muistega. FOTO: Erakogu Foto: Erakogu

Balletiliit teatas, et balletitähe raviks on annetatud juba võimas kuuekohaline summa. Arhangelski sai Itaalias viimaks ka diagnoosi.

Balletiliidu teatel on Põhja-Itaaliasse Udine haiglasse ravile viidud Eesti rahvusballeti esisolisti toetatud heldelt. «Anatoli Arhangelski toetuseks on kogunenud 4. augusti seisuga 152 274,17 eurot,» võeti nädala kestnud annetuskampaania tulemused kokku.

«On südant soojendav näha, kui väga Anatoli lugu inimestele korda on läinud ja kui paljud on soovinud oma panuse anda,» lisas balletiliit. «Tänu nii paljude inimeste soojale südamele oleme saanud palju toetust – nii materiaalset kui ka mentaalset, mis ei ole sugugi vähem tähtis!» vahendas liit ka Anatoli abikaasa Marika Muiste emotsioone.

Eksperimentaalravi algas

Samuti kirjeldati raskes seisus balletisolisti käekäiku. «Anatolil diagnoositi prioonhaigus,» teatas liit. «Tema seisukord on pidevalt halvenenud ja ta jääb ravile Itaaliasse dr Gian Luigi Gigli juurde.» Viimane on päästnud sarnase diagnoosiga patsiendi eksperimentaalraviga.

Arstid pole suutnud veel Anatoli Arhangelskile diagnoosi panna.
Arstid pole suutnud veel Anatoli Arhangelskile diagnoosi panna. Foto: Kuvatõmmis ETV saatest

«Kuna antud hetkel ei ole kaotada midagi, siis loomulikult proovime seda varianti,» sõnas Anatoli abikaasa Marika. Udine haigla personal hoiab naise sõnul Anatolit kui kõige kallimat last, kuigi haiguse kulg on olnud arstide imestuseks ootamatult intensiivne.

Kahtluse kohaselt tõi COVID-19 prioonhaiguse esile, ilma milleta oleks see välja löönud hiljem või üldse mitte. Alanud eksperimentaalravi kulusid katab Haigekassa vaid kuni 8. augustini.

Balletiliit pöördus abipalvega avalikkuse poole 27. juulil, et toetada mehe ravi- ja elamiskulusid välismaal. Sellele eelneval nädalal koguti kiirelt ka 170 000 eurot seljaajukasvajaga Tony toetuseks.

Annetused Anatoli Arhangelskile:

EE161010022081883007

Eesti Balletiliit

Selgitus: ANATOLILE

IBAN: AS SEB Pank

SWIFT: EEUHEE2X

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles