Ženja Fokin kutsub inimesi vaktsineerima: kas te arvate, et kaltsumajandus on minu ainuke liist? (1)

Elu24
Copy
Ženja Fokin
Ženja Fokin Foto: Konstantin Sednev

Stilist ja saatejuht Ženja Fokin kutsub oma jälgijaid vaktsineerima ja tegutsema ühiskondliku heaolu huvides. See on aga vastukarva mitmetele moeguru jälgijatele, kes on otsustanud panna talle unfollow

Ženja Fokin tuletab aeg-ajalt oma jälgijatele meelde, et kõik kaitsepookima läheksid. «Tahan jõuda eilse teemakäsitluse juurde, kus ma ütlesin, et me võiksime tegelikult kõik ära käia nendel sutsakatel ehk ennast ära vaktsineerida,» sõnas ta.

«Siin me peame alla suruma iseenda indiviidi ja egopõhisuse ning mõtlema tegelikult n-ö sellise kambavaimu ja ühiskondlikule toimimisele,» tõdes stilist. 

Vastukaja on olnud Ženja sõnul võrdlemisi ebameeldiv. «Ma sain ka kirju, et ma panen sulle unfollow (lõpetan sinu jälgimise – toim) jne, siis tibukesed, Instagram ei ole mingi päriselu. Kui teie vaated lähevad minu omadega vastuollu, siis pigem see on see, et ma lihtsalt algatan siin diskussiooni ja kuulan kindlasti endast targemaid,» jätkas ta. 

«Neid kirju tuleb omajagu ja kõige naljakam on see, et siin on sellised ketikoera lõrinad,» kommenteeris Ženja Elu24-le. «Mul üks sõbra vanematest töötab kohvikus kokana ja teine riidepoes - kui asi jälle lukku tõmbab, sellepärast, et mõned meist ei soovi vaktsineerida, siis pere rahaline seis on sitt ja nutune ühel ajal,» rääkis mees. Mehe sõnul ei tule vaktsiinivastastelt tarku argumente, vaid ollakse vastu lihtsalt vastu olemise pärast. 

Mees tunnistab, et vastuvoolu ujumine on emotsionaalselt kurnav, kuid see teda ei heiduta. «Samas, milleks see Instagram siis on? Kas lihtsalt suunamudimiseks, ilusate piltide ja koostööde näitamiseks? See on minu platvorm,» tõdes Ženja. Kuigi mees peab oluliseks, et vaktsineerimiskampaaniates kaasatakse ka avaliku elu tegelasi, usub ta, et see võiks olla veel rohkem näoga pärisinimeste poole. 

Stilist jagas Instagrami loos tema postkasti potsatanud sõnumit. «Unfollow kahjuks...» sõnas üks tema endine jälgija. «See ei ole siin mingi väljamõeldis. Peame vaktsineerima mitte ainult enda, vaid ka enda lähedaste pärast,» vastas mees. «Palun, maski- ja vaktsiinivastased, pange oma energia kuskile päris tegude sisse, mitte lihtsalt sooja auru puhumisse,» lisas ta sealjuures. 

Mitmed arvasid, et Ženja peaks jääma moevaldkonna juurde ja sellesse teemasse oma nina mitte pistma. «Öeldi ka, et jää oma liistude juurde. Mis te arvate, et kaltsumajandus on minu ainuke liist, et ma lugeda ei mõista ja ei oska?» mõtiskles ta. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles