5 hea tuju filmi: august toob ETV2 eetrisse Põhjamaade huumorit

Spekter
Copy
«Seltskonnamängud»
«Seltskonnamängud» Foto: Filmikaader

4. augustiga algav ETV2 põhjamaade filmikuu toob kolmapäeviti vaatajateni heatujufilmid Rootsist, Taanist, Soomest, Islandilt ja Norrast. Põhjamaist huumorit täis filmikuu avab täna kell 21.30 Rootsi film «Tordikindral».

Põhjamaade filmikuu raames esitleb ETV2 esmakordselt viit filmi, mitme filmi puhul on korraga tegemist nii tele-esilinastuse kui üldse esmakordse näitamisega Eestis. «Teist aastat järjest toimuv teemakuu möödub tänavu hea tuju tähe all, sest kõik filmid esindavad põhjamaist komöödiažanri, kuhu jagub nii kurbnaljakaid kui ka jaburaid hetki, ehedast elurõõmust rääkimata,» teatab ERR.

Teemakuu avab täna kell 21.30 Rootsi film «Tordikindral» (Tårtgeneralen) Mikael Persbrandtiga peaosas. Filip Hammari ja Fredrik Wikingssoni südamlik tõsielusündmustel põhinev lugu viib 1980ndatesse, kui Rootsi telesaatejuht kuulutab Köpingi Rootsi kõige igavamaks linnaks. Kogukond on halvatud, kuid külajoodik Hasse P otsustab tõestada, et «need sunnikud Stockholmis» eksivad. Tal tuleb kõrgelennuline idee küpsetada maailma kõige pikem võileivatort, kuid rekordite tee on konarlikum, kui võiks arvata.

Põhjamaade filmikuu toimub koostöös Põhjamaade Ministrite Nõukogu esindusega Eestis. Kõik filmid linastuvad ETV2 ekraanil kolmapäeviti kell 21.30 ja on hiljem järelvaadatavad veebikanalis Jupiter.

Põhjamaade filmikuu ETV2s

11. august: «Gurmeeklubi» (Taani/Madklubben)

Lustakas film saadab kolme elusügises sõbrannat, kes sõidavad Itaaliasse Apuuliasse kokanduskursusele. Marie mees jättis naise maha jõuluõhtul, Berling on igavene vanatüdruk ja Vanja ei suuda üle saada abikaasa surmast. Itaalias avastavad nad, et iialgi pole hilja hakata täiel rinnal elama.

18. august: «Seltskonnamängud» (Soome/Seurapeli)

Kolmekümnendates aastates sõpruskond koguneb idüllilisele saarele Mitzi sünnipäeva üllatuspeole. Kuid pidu kisub algusest peale viltu, sest sünnipäevalaps pole üllatusest vaimustuses. Pinge kasvab veelgi, kui Mitzi parim sõbranna toob kaasa oma uue kallima Mikaeli, rootslasest Hollywoodi näitleja.

25. august: «Viimane kalalkäik» (Island/Síðasta veiðiferðin)

Kergemeelne komöödia, mis tegijate sõnul on segu filmidest «Pohmakas» ja «Külili». Kuus sõpra avastavad iga-aastasel kalalkäigul, et naiste, töö ja murede koju jätmine polegi nii lihtne. Viltu läheb kõik, mis vähegi saab, ja vahvast kalalkäigust saab täielik põrgu.

1. september: «Diana pulmapidu» (Norra/Dianas bryllup)

1981. aasta 29. juulil abielluvad Londonis Diana Spencer ja prints Charles. Ühes Norra väikelinna sööklas peavad samal päeval pulmapidu Liv ja Terje, vankris magamas nende tütar Diana. Läbi tema silmade avaneb vanemate tormilise abielu ja armastuse lugu, sest printsessi nimekaimu elu on kahtlemata vähem glamuurne, küll aga palju lõbusam.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles