Mihkel Raud bändi koosseisudest: Singer Vinger on kui oma pere ja Lenna on üks musikaalsemaid inimesi, keda olen kohanud

Raadio Elmar
Copy
Mihkel Raud.
Mihkel Raud. Foto: Eero Vabamägi

Mihkel Raud tegi raadio Elmar hommikuprogrammis juttu oma soolokontserdist, mis saab toimuma Tartus, Delta suvelaval. Rääkisime pillimängust, erinevatest kollektiividest ning mõistagi muusikast laiemalt. 

«Idee sooloesinemise osas tuli ürituse korraldajate poolt. Sellel kõigel on veidi pikem taustalugu. Oleme ka varem teinud akustilisi ülesastumisi, aastate jooksul ju lausa mitmeid. Uued ja vanemad lood on ettemängimisele tulnud väga erinevates koosseisudes ning kohtades. Kuid tänavu olen kokku pannud päris oma bändi,» avaldas Raud raadio Elmar hommikuprogrammis.

Mees lisas, et sügiskuudel kavatseb ta uue bändiga välja tulla ka suuremalt. «See ongi üks korralik ja täiskoosseisuline rokkbänd! Tänasel esinemisel Tartus on võimalik sellest ettevõtmisest saada väikest eelaimdust,» jagas ta.

Üritus toimub 3. augusti õhtul kell 19.00 TÜ Delta keskuse ees Emajõe kaldal. «Koos minuga on laval ka Eric Kammiste. Eric mängib kitarri minu uues ansamblis. See pole vaid kontsert. Nagu ka varem minu sooloesinemiste puhul, üksjagu pakume jutuosa. Räägime lauludest, mida ma parasjagu esitan,» mainis Raud.

Mees kirjeldas, millist muusikat ta viimasel ajal oma repertuaari hulka arvab. «Näiteks, «Rain» on selline laul, millest ma ei pääse üle ega ümber, isegi kui ma väga tahaks. «Call Your Name» on aga lugu, mida suure bändiga veel harjutanud pole...kuid mõttes on see taas programmi võtta, mulle endale on see laul omal ajal väga meeldinud. Esitamisele tuleb ka üks Lennale kirjutatud laul,» sõnas ta.

«Olen üldse hakanud oma kitarrimängule metoodiliselt lähenema. Kodus mängin väga palju pilli, mitu tundi päevas - minu jaoks on see palju. Mul pole koduses repertuaaris sugugi vaid enda muusika - õpin ka teiste artistide laule. Muusikavaliku hulgas on nii nooruse ajast pärit lemmiklugusid kui ka täiesti uusi asju,» lisas ta.

Raud on oma muusikukarjääri jooksul teinud koostööd mitmete erinevate koosseisude juures. Tegime juttu, milline nendest ajajärkudest on talle kõige südamelähedasem olnud. «Mr. Lawrence, Lenna, Singer Vinger - kõik need koosseisud on mulle kallid olnud. Nad on nagu lapsed, võimatu on eelistada ühte teisele või öelda, keda rohkem armastan. Mr. Lawrence'i ajal esitasin muusikat, mis on täitsa minu muusika. Selle aasta teises pooles kavatsen sooloprojekti näol kõige selle juurde tagasi tulla. Lenna on aga üks musikaalsemaid inimesi, keda oma elus olen kohanud...talle oli laulude kirjutamine puhas lust! Need laulud on mulle südamelähedased ja esitan neid jätkuvalt. Singer Vinger on ooper omaette, täiesti oma perekond - see on kestnud juba üle kolmekümne aasta,» sõnas Mihkel Raud raadio Elmar hommikuprogrammis.

Kuula täispikka intervjuud SIIT:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles