Pearu Paulus hakkab kaitseliitlastele Ju-Jutsut õpetama

Heveli Tuisk
, reporter/toimetaja
Copy
Pearu Paulus, 2 Quick Start solist
Pearu Paulus, 2 Quick Start solist Foto: Konstantin Sednev

Neljapäeval alustasid viis Tallinna maleva kaitseliitlast mustavöö testi Ju- Jutsus, nende seas ka laulja Pearu Palus, kes edaspidi hakkab maleva liikmetele õpetama lähivõitlust.

Eile kirjutas Kaitseliit Facebooki lehel, et Tallinna malevasse lisandus viis Ju-Jutsu musta vööga lähivõitluse õpetajat ja sellest nimekirjast võib ka leida 2 Quick Starti asutaja ja solistina tuntud Peauru Pauluse.

Paulus liitus Kaitseliiduga ligikaudi kümme aastat tagasi, kuid auastmelt on endiselt veel tagasihoidlik kapral. Temaga koos tegid  mustavöö testi Ju-Jutsus  veel ka Veebel Andres Pedaste, Malevlased Ivar Viira, Kalle Põld, Jan Kotka.

Need kaitseliitlased koos Paulusega hakkavad edaspidi õpetama Tallinna maleva liikmetele lähivõitlust relvaga ja ilma.

Kaitseliit kirjutab oma postituses ka sellest, mis tegevustes mustavöö eksam koosnes: püstivõitlus - käe/jala löögid ja heited - lukud, maasvõitlus koos kinnihoidmiste, lukkude ja kägistamisvõtetega, noaga ja noa vastu võitlus, püstoli vastu võitlus, nuia vastu võitlus, automaadiga lähivõitlus ja lõpetuseks oli kumite (kahevõitlus-toim.) täiskontaktiga.

Eksam kestis kauni männimetsa all  ligikaudu kolm tundi ja selle aja sisse mahtunud meestel vaid joogipausid.

Kes veel ei tea, siis Ju-Jutsu on Jaapani vana sõjakunst ja meie liitlasvägede eriüksustes väga tähtsal kohal üksikvõitleja vaimsel ja füüsilisel ettevalmistamisel. Seetõttu arvab ka Kaitseliit seda võitlejate jaoks oluliseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles