Erasmus Rotterdamist: meie eesmärgiks on tuhandeaastane rahuriik

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erasmus Rotterdamist
Erasmus Rotterdamist Foto: ERR

Eesti Laulu poolfinaalis on bänd Erasmus Rotterdamist Jürgen Rooste ja Paul Danieli tehtud looga «Kuu pääle».

«Bändi nimes on rohkem r-tähti kui sõnas rock'n'roll, see juba ütleb midagi. See on juba igivana bänd, ta kindlasti ei ole mingi projektibänd, mis on kokku tulnud Eesti Lauluks või Eurovisiooniks, seda absoluutselt mitte,» räägib Jürgen Rooste Eesti Laulu ametlikul kodulehel.

«Paul Daniel andis sellise muusikalise hinge asjale ja leidis ühe kummalise loo ja kummalised rifid. Vanasti need lauluvõistlused sisaladasid ju igasugust asja, seal võistles korraga külakapell oma kantriga ja teises otsas oli Ruja. Selles mõttes see on ju Eesti Laulu mõte, et progerokki ja julgust ka oleks sees,» lisab ta.

«See lugu räägib kellestki, kes ihkab ära ja pärast natuke kahetseb, et ta ära ihkas. Kui Erasmus Rotterdam oli omal ajal selline valgustustegelane, siis see on ka sellise rahvavalgustusliku ja iroonilise kiuksuga lugu.»

Luuletaja sõnul nad nii kitsalt ja väikse sammuga nagu finaali jõudmine, ei mõtle, vaid nende eesmärgiks on vähemalt tuhandeaastane rahuriik, mitte midagi vähemat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles