Costa Concordia kapten võidakse rohkem kui 2500 aastaks vangi mõista?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Costa Concordia kapten Francesco Schettino
Costa Concordia kapten Francesco Schettino Foto: SCANPIX

Itaalia meedia arvates võidakse õnnetuslaeva Costa Concordia kapten süüdi mõistmisel saata trellide taha enam kui 2500 aastaks.

Kapten Francesco Schettinole võidakse esitada süüdistus tapmises, vraki tekitamises ning aluselt põgenemises, edastab The Telegraph.

Itaalia väljaanded kirjutasid, et kohus võib Schettinole määrata pardal olnud reisijate ja meeskonnaliikmete elu ohtu seadmise eest aastakümneid vangistust.

Õnnetuse ajal oli Costa Concordial üle 4200 reisija ja meeskonnaliikme.

Väidetavalt põgenes kapten pärast 13. jaanuari õhtul Giglio saare juures karile sõitmist oma laevalt.

Lisaks võib Schettino saada 15 aastat vanglakaristust tapmise  ning veel kümme aastat laevafirma vara hävitamise eest.

Itaalia võimude sõnul on Costa Concordia õnnetuses hukkute arv umbes 32 inimest.

Eile toimus Firenzes kohtuistung, milles prokurörid nõudsid koduarestis oleva kapteni vanglasse viimist.

Prokuröride sõnul on olemas oht, et kapten võib Itaaliast põgeneda või siis abiliste abil hävitada tema vastu olevat tõendusmaterjali.

Kohtunik kuulas ära ka Schettino kaitsjate palve. Advokaadid nõuavad kapteni koduarestist vabastamist kautsjoni vastu. Schettino eluase on Napoli lähedal Meta di Sorrentos.

Advokaadid kinnitasid, et nende kliendil ei ole põgenemisplaani.

«Ei ole tõenäoline, et ta pärast laevaõnnetust veel mingi kuriteo korda saadaks. Loodame kohtu mõistvat suhtumist ning kapteni vabastamist kautsjoni eest,» lausus advokaat Salvatore Parascandola.

Pärast neli tundi kestnud istungit teatas kohus, et Schettino vabastamise või mitte vabastamise kohta langetatakse otsus 9. veebruaril.

Kapten Schettino ise kohtus ei olnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles