Seljaajukasvajaga Tony operatsioon Saksamaal jäi ära (2)

Heidi Ruul
, Reporter-toimetaja
Copy
Ly Aasalaid pöördus sotsiaalmeedia vahendusel inimeste poole palvega aidata vend Tony Saksamaale elupäästvale operatsioonile. Pilt Facebooki lehelt «Tony ravi teekond».
Ly Aasalaid pöördus sotsiaalmeedia vahendusel inimeste poole palvega aidata vend Tony Saksamaale elupäästvale operatsioonile. Pilt Facebooki lehelt «Tony ravi teekond». Foto: Erakogu

Sotsiaalmeedias oma vennale seljaajukasvaja operatsiooniks raha kogunud Ly Aasalaid teatas, et täna toimuma pidanud operatsioon Saksamaal jäi ära.

«Tänase seisuga on olukord selline, et Tonyle operatsiooni ei tehtud, kuna uute uuringutega selgus, et kasvaja on taandunud, selgrool on jälgi kasvajast, arstid nägid seal verevalumeid. Arstid ei oska kommenteerida, kuidas selline asi võimalik on. Praegu tehakse lisauuringuid ja kümne päeva pärast tehakse uuesti MRT,» teatas Aasalaid.

«Ise oleme ka täiesti šokis, sest Eestis ju kindlalt öeldi, et midagi pole teha, et Tony ei ela seda üle. Lisauuringuid Eestis ei tehtud, muidu oleks võib-olla seal juba selgunud, et kasvaja on taandunud,» jätkas ta.

«Nii palju hetkel teame, et isegi kui kasvaja tagasi ei tule, siis taastusravi vajab Tony ikkagi. Lihased on kärbunud ja need tuleb uuesti toimima saada. Hoiame teid kursis kõigega, kui midagi uut selgub.»

Ly Aasalaid avalikustas ka senised kulud. Naise kinnitusel on praeguseks kogutud rahast alles 50 100 eurot. Operatsiooni ettemaksuks ja Saksamaa reisi peale on läinud 127 292 eurot ja 90 senti.

Möödunud nädalal ühendasid Eesti inimesed jõu ning vaid mõne tunniga koguti kokku 177 000 eurot, et seljaajukasvajaga Tony saaks Saksamaale operatsioonile minna.

Algatuse eestvedajaks oli Tony õde Ly, kes tegi sotsiaalmeediasse ka lehekülje «Tony vähiravi teekond», mille vahendusel ta kõiki annetajaid venna tervisega kursis hoiab.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles