Päevatoimetaja:
Katrin Lust
(+372) 56681734

STRIIMSILM Netflix kraabib Nolani ukse taga: kas kinotruu lavastaja võib viimaks sulada?

Copy
FILE PHOTO: Director Christopher Nolan poses at the 71st Cannes Film Festival,  Cannes, France, May 13, 2018  REUTERS/Stephane Mahe/File Photo
FILE PHOTO: Director Christopher Nolan poses at the 71st Cannes Film Festival, Cannes, France, May 13, 2018 REUTERS/Stephane Mahe/File Photo Foto: STEPHANE MAHE

Netflixi filmiboss Scott Stuber lubab intervjuus Variety'le teha kõik endast oleneva, et režissöör Christopher Nolaniga mõne tema uue filmi osas kaubale saada. 

 

Kui Nolani kodustuudio Warner Bros suures pandeemiapaanikas kõik oma 2020. aasta suurfilmid kinodega paralleelselt HBO Maxi platvormil linastada otsustas, oli režissöör enneolematu lükke üks häälekamaid protestijaid. «Paljud filmitööstuse parimad tegijad läksid õhtul magama, mõeldes, et töötavad maailma parima stuudioga heaks ja avastasid hommikul, et töötavad hoopis maailma kõige halvema striiminguplatvormi heaks,» kõlasid mehe karmid ja meedias suurt tolmu üles keerutanud sõnad mullu detsembris. 

Tema (ja meie!) «Tenet» sai eelmisel suvel eksperimendi korras linastuda kriisiaja kinodes, teenides küll arvestatava kassatulu, ent siiski kordades vähem kui tavaaja tingimustes. «Teneti» kogemus veenis Hollywoodi bosse, et pikalt kinni olnud kinod peavad nende järgmisi kassamagneteid veel natuke ootama ning järgnes taaskord suur edasilükkamiste laine. Ometi jõudis ka «Tenet» kiiresti videolaenutustesse, kuigi lavastaja on selgesõnaliselt öelnud, et tegu on kinofilmiga – on see ju ometi üles võetud IMAXi kaameratega. Tulu tuli aga võtta, kust võtta andis. 

Tagasi üles