VIDEO ⟩ Plahvatus keemiatehases mattis Saksa linna üliohtlikku suitsupilve

Kert Avasalu
Copy

Üks töötaja hukkus plahvatuses ja mitmed said viga. Elanikel soovitatakse aga siseruumides püsida ning aknad-uksed kinni hoida, vahendab ABCnews.

Lääne-Saksamaal, Kölni äärelinnas Leverkusenis toimus plahvatus, mis mattis linna süsimusta suitsu alla. Teisipäevahommikune õnnetus toimus ettevõtte Currenta opereeritud tööstuspargi keemiajäätmete põletusjaamas.

Mis selle täpselt põhjustas, pole aga teada. Currenta teatel sai vähemalt 16 töötajat viga, neist kaks raskelt. Seni on kadunud neli inimest, üks leiti aga hukkununa. Väidetavalt on suitsusammast näha koguni 18 kilomeetri kauguselt Kölnist.

Politsei pidi sulgema mitmed ümberkaudsed kiirteed. «Situatsioon Leverkusenis pole veel selge,» teatas korrakaitse Twitteris. «Me oleme kohal suurte jõududega ja üritame selgust saada. Vältige piirkonda. Hoidke tänavad alarmsõidukitele vabad.»

Sotsiaalmeedias levinud videotelt võib aga näha, et suits vajub ümbritseva linna peale. Ka Saksa tsiviilkaitse ametkond hoiatas elanikke «äärmise ohu» eest, mida mürgine suits endast kujutab. Politsei on aga tungivalt soovitanud inimestel siseruumidesse jääda ning aknad sulgeda.

Leverkusenis elab üle 160 000 inimese. Plahvatuskoht ise on aga vähem kui kilomeetri kaugusel ühest Saksamaa suurimast jõest Reinist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles