NÄDALA FILM Täna kinodesse jõudev «Suitsiidisalk: uus missioon» teenis kriitikutelt ülikõrge tomatiskoori

Spekter
Copy
Margot Robbie naaseb filmis «Suitsiidisalk: uus missioon» ekraanile Harley Quinni rollis.
Margot Robbie naaseb filmis «Suitsiidisalk: uus missioon» ekraanile Harley Quinni rollis. Foto: Filmikaader

Juba täna õhtul saab Eesti kinodesse vaatama minna uhiuut DC koomiksifilmi «Suitsiidisalk: uus missioon» (The Suicide Squad). Tegemist on 2016. aasta «Suitsiidisalga» järjega, mida peetakse aga suuresti uusversiooniks.

Lavastaja ja stsenaristi James Gunni («Galaktika valvurid») uudse nägemusega kuulsast DC koomiksist ning järjekorras kümnes DC filmiuniversumi linateos, milles naasevad ekraanile mitmed esimese «Suitsiidisalga» tegelased.

Tegevus saab stardi Belle Reve'ist, USA suurima suremusega vanglast, kuhu on vangistatud riigi jubedaimad superpahalased. Nad on pääsemiseks valmis kõigeks, isegi ülisalajase ja kahtlase X-rühmaga liitumiseks. Tiim saabki kokku: Bloodsport, Peacemaker, Captain Boomerang, Ratcatcher 2, Savant, King Shark, Blackguard, Javelin ja psühhopaat Harley Quinn. Neile antakse relvad ja saadetakse vaenlastest kubisevale kaugele Corto Maltese saarele. Džunglis ootab salka otsimis- ja hävitusmissioon.

Filmis astuvad üles Margot Robbie, Idris Elba, John Cena, Sylvester Stallone, Viola Davis ja paljud teised staarid.

Kui 2016. aasta «Suitsiidisalka», milles astusid üles ka uuest filmist puuduvad Will Smith ja Jared Leto, tabas kriitikarahe ning film teenis Rotten Tomatoes portaalis kõigest 26-protsendilise heakskiidu (publikult 59%), siis uus film kannab portaalis kriitikute poolt erakordselt kõrget hinnet: 96% ja kvaliteedimärki «Certified Fresh».

Nii ei pane imestama, et Gunni versiooni juba eos «uueks katseks» nimetama hakati ning märkamata ei jäänud irvhammastel ka muutus pealkirjas: artikkel «the» kui märk, et tegu on «õige» versiooniga. Siiski ei tasu unustada, et 175-miljonilise eelarvega film teenis vaatamata kõigele kinodes ligi 750 miljonit dollarit kassatulu. Uuel filmil läheb samaväärse tulemuse saavutamisega tõenäoliselt keeruliseks, kuna piirangute tõttu on kinoskäimine siiani veel üpriski häiritud tegevus.

Film jõuab päev pärast USA esilinastust ehk 6. augustil kuuks ajaks ka HBO Maxi platvormile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles