K2 lumelaviinis ellu jäänud austerlane: olime köiega ühendatud ja nägin, et ta on surnud

Inna-Katrin Hein
Copy
Austerlasest mägironija Stephen Keck, kes jäi K2 lumelaviinis ellu, kuid oli tunnistajaks, kuidas tuntud šotlasest alpinist Rick Allen hukkus. Keck andis ajakirjanikele intervjuu Pakistani Skardu haiglas olles
Austerlasest mägironija Stephen Keck, kes jäi K2 lumelaviinis ellu, kuid oli tunnistajaks, kuidas tuntud šotlasest alpinist Rick Allen hukkus. Keck andis ajakirjanikele intervjuu Pakistani Skardu haiglas olles Foto: M.H. Balti/Scanpix

Tuntud šotlasest mägironija Rick Allen hukkus möödunud pühapäeval maailmas kõrguselt teisel mäel, 8611 meetri kõrgusel K2-l, kui ta üritas jõuda kahe kaaslasega tippu uut teed pidi mäe kaguosast.

Allenit, austerlast Stephen Kecki ja hispaanlast Jordi Tosast tabas lumelaviin. Šotlane kaotas elu, teised jäid ellu ja jõudsid päästjate abil Pakistanis mägironijate keskusse tagasi, teatavad bbc.com ja pressandjournal.co.uk. 

Keck sõnas meediale, et tema ja Allen olid köiega ühendatud, kui laviin neid tabas. Ta viskus lumele ja ootas laviini möödumist. Kui ta silmad avas, sai ta kohe aru, et Allen, kes oli tema lähedal, on surnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles