Elmari muusikauudised

Henri Laumets
, Raadio Elmar saatejuht
Copy
Mari Kalkun
Mari Kalkun Foto: Lilli Tölp

Toome teieni 29. nädala muusikauudised. Folkmuusik Mari Kalkun lükkab Võrumaal käima uue festivali. Synne Valtri on astunud sammu moetööstusesse. Laura-Ly tegi koos välismaa produtsendiga uue loo. Ansambel Jääär ja Stanislav Bulganin avaldasid venekeelse versiooni laulust «Soorebane». Lexsoul Dancemachine tähistab sünnipäeva suure kontserdiga. Räppar Säm avaldas uue loo. Ja palju muud! 

Folkmuusik Mari Kalkun lükkab Võrumaal käima uue festivali

28. ja 29. juulil toimub esimest korda muusika- ja sõnasündmus «Aigu om!». Rõuge valla eri paigus toimuv festival kutsub üles leidma endale aega. Nii võib programmist lisaks mõnusale muusikale ja matkadele leida ka näiteks molutamise õpitoa. “Aigu om!” (ehk eesti keeles “Aega on!”) väärtustab kohalikku rikast pärimuskultuuri, sealseid inimesi ja nende lugusid, unikaalset looduskeskkonda ning kannab sõnumit aeglasemast ja looduslähedasemast elust. Täpsemat infot leiab festivali kodulehelt aiguom.ee.
 

Synne Valtri on astunud sammu moetööstusesse

Lauljatar sai koos kodumaise rõivabrändiga Protten valmis ühise kollektsiooni, mida esitleti teisipäeval Tallinnas Ülemiste keskuses. Synne rääkis üritusel, et tema teekond rõivadisainini sai alguse aastal 2018, mil ta mõtles, et võiks ise riideid luua. Ja nüüd on see päev käes. Ta loodab et koostöö Protteniga kestab veel pikki aastaid. Lauljatar tahab innustada kõiki, et ärge kunagi loobuge utoopilistest mõtetest, sest Synne ise pidi saama 38-aastaseks ja olema pehmetes vormides, selleks et saada modelliks! Lauljatari sõnul on saatusel päris krõbe huumor. Synne kollektsioon on limiteeritud koguses saadaval Protteni esinduskauplustes Tallinnas, Keilas, Haapsalus, Pärnus ja Rakveres.
 

Laura-Ly tegi koos välismaa produtsendiga uue loo

Cityflash feat. Laura-Ly duost tuntud Laura-Ly tegi möödunud aastal loo “Carry Me Home” koos trance-muusika legendi Lost Witnessiga. Sellest ühistööst sai alguse koostöö erinevate välismaa produtsentidega. Nüüdseks on koos Michael James Downi, Will Taylori ja Primoz Poglajeniga sündinud uus lugu “Tappy Tappy”, mis räägib kahe inimese vahelisest kirest ja armastusest. Loole filmiti Eestis ka vägagi vürtsikas ja bravuurne muusikavideo, mille võttis üles ja monteeris Meelis Eskola ehk Cityflash. Kuna lugu viimistleti ja video filmiti juunis ehk Pride Month’i ajal, siis näitamaks toetust LGBTQ+ liikmete vastu otsustati videos näidata teistmoodi armastuslugu ehk seda kahe naise vahel, olgugi et laulusõnad ise viitavad mehele. Uut lugu kuuleb live’is juba 30. juulil Tallinna lauluväljakul toimuval üritusel “We Love The 90’s”, kus Cityflash ja Laura-Ly astuvad üles suure show’ga.
 

Ansambel Jääär ja Stanislav Bulganin avaldasid venekeelse versiooni laulust "Soorebane"

30-aastaseks saanud Jääääre ja Moskvast pärit Eestis elava muusiku ja tõlkija Stanislav Bulganini koostöö sai sel aastal järje ning äsja ilmus venekeelne versioon Vaiko Epliku loost “Soorebased”. Tegemist on esimese singliga uuelt albumilt “Tütrega restoranis” ning vene keeles kannab lugu pealkirja “Лисы болотные”. Ka ülejäänud album on valminud Jääääre ja Bulganini koostöös. Nii nagu nende esimese albumi puhul, esitletakse ka teist ühist plaati esimest korda Viru folgil 6. augustil.
 

Lexsoul Dancemachine tähistab sünnipäeva suure kontserdiga

Eesti armastatuim funk-soul-ansambel Lexsoul Dancemachine saab 8-aastaseks. Esimest korda ajaloos tähistab bänd enda sünnipäeva suure kontserdiga, mis toimub 4. septembril Telliskivi Kvartalis. Bänd lubab suurt ja enneolematut pidu, kus Konfetikahurid saavad täidetud kartulisalatiga ja küünlaid peab ilmselt kustutama mitme tuletõrje ekipaažiga. Käesoleva aasta alguses toimunud Eesti Muusikaauhindade gaalal lkrooniti Lexsoul Dancemachine aasta ansambliks. Saabuva ürituse piletid on saadaval piiratud koguses Ticketeris ja Piletilevis.
 

Mick Pedaja kutsub värske looga inimesi üles hoidma oma lähedasi ja sõpru

Noormees tuli välja uue omakirjutatud lauluga “Fly Fly Fly”.Muusik soovib, et hoiaksime oma lähedasi ja sõpru, kes meil on antud hoida ja julgeksime nendega just omavahel avatult rääkida, suunata, küsida ja abi paluda. Õpiksime päriselt rääkima. Uus laul rõhutab kui oluline on suunata teadvel olekut armastusele, perele, sõpradele, igapäeva väikestele detailidele. Need väikesed detailid ongi meie elude põhitalad.
 

Ansambel Hilised Ärkajad murravad uue looga mustreid

Võru ja Põlva taustaga Hilised Ärkajad on seekord oma muusikalistes otsingutes purjetanud üle ookeani folgi ja psühhedeelia piirimaile. Ansambli laulja ja endise ETV ilmateadustaja Martin Mileiko sõnul on Hilised Ärkajad ammutanud seekord inspiratsiooni Ameerikast ja nuusutanud pisut ka Mehhiko mariachi-muusikat. Hiliste Ärkajate uues singli „Mustrid” muusika ja sõnade autor Kaupo Eliste lisab omalt poolt, et lugu räägib eelkõige mustritest, mis meid iga sammul saadavad: „Me käitume vahepeal mitte nii, nagu sooviksime, vaid pigem jälgime esivanemate ja ei tea kelle ette antud mustreid. Neist mustreist vabaneda on paganama raske.” Peale Hiliste Ärkajate põhiliikmete lõi loo salvestamisel Tartu Clockwork Studio’s kaasa ka puhastverd hispaania trompetimängija ja multi-instrumentalist José Antonio Page Ramírez. Jose elab Võrus ja õpetab nii Võru kui ka Valga Muusikakoolis lastele erinevaid puhkpille ning edendab sealset muusikaelu.
 

Räppar Säm avaldas uue loo

Uus lugu pealkirjaga “Sa ei tea mitte kedagi” on inspireeritud briti roki- ja räpilugudest. Võrreldes varasema repertuaariga on uus lugu artisti sõnul kindlasti hoogsam. Säm kommenteeris laulu valikut, et mis läänes moes, see paar kuud hiljem ka Eestis. Praegune muusikamaastik vajab kindlasti hoogsamat ning rütmikamat meeleolu juurde. Loole tegi muusikavideo režissöör Markus Mikk. Noormeeste kolmanda koostööna tundus mõlemale loogiline võtta eelmistest natukene erinev suund. Muusikud loodavada, et tulemus annab edasi neid lõputuid suvepäevi, kus päevad venivad ööks ja ööst saab hommik, mil 24 tunnist ööpäevas jääb ilmselgelt väheks ning hommikuti ärkad lootuses, et suvi ei lõppeks kunagi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles