Juuli viimane nädalavahetus pakub pea igas Eesti nurgas suuremaid ja väiksemaid muusikafestivale. Pealinnas saab näha retrostaare, Haapsalus kuulata Eesti bluusi paremikku, Võsul rannas möllata ning saartel pidutseda folgi või DJ-de saatel. 

Kolmepäevane retromuusika festival Tallinna lauluväljakul toob lavale Saksa tekno- ja tantsumuusika lipulaeva Scooteri, 90ndate tähe Cascada ning festivalile paneb laupäeval  punkti 90ndatest tuntuks saanud lugudele ja artistidele keskenduv We Love The 90se programm.

Hiiumal Sõrus saab pidutseda live-kontsertide ja DJ-de saatel, rohkete esitejate hulgas astuvad rahva ette Manna, Röövel Ööbik, Elekter + CSAAR, Väike PD ja Jimi Tenor. 

Sel aastal on Saaremaal toimuva entopeo märksõnadeks viikingiaasta ja maadeavastamine, seetõttu on kutsutud esinema Metsatöll, Dagö, Svjata Vatra jt.

Svjata Vatra.
Svjata Vatra. Foto: Raul Mee

Põhjaranniku kuurordis pannakse lava püsti otse rannaliivale, kus pidu Eesti suurimate peobändidega vältab kaks päeva. Esinevad Koit Toome, ÖED, Terminaator, Wateva, Shanon, Clicheric & Mäx, Pitsa, villemdrillem, Liis Lemsalu ning lausa mõlemal festivaliõhtul annab kontserdi Võsu oma kollektiiv 5MIINUST.

Võsu rannafestival 2019.
Võsu rannafestival 2019. Foto: Võsu rannafestival

27. korda Haapsalu vallutav bluusifestival alustab reedel ja programm lõpeb pühapäeval. Kolme päeva peale on jaotatud Eesti oma ala parimad, teiste hulgas Jaan Pehk ja Vaiko Eplik, Andres Roots, Emil Rutiku Blues Band ning suure kontserdiga tähistab 50. sünnipäeva festivali programmijuht Raul Ukareda.

Väikeses Rebasemõisa külas Valgamaal toimuval minifestivalil esinevad aga tõelised tegijad: Tõnis Mägi, Bombillaz, Aapo Ilves jt.

See on selle suve viimane nädalavahetus, kus sündmusi saab külastada kuni 5000 inimest, ilma et peaks tõendama koroonatesti negatiivset tulemust, viiruse läbipõdemist või esitama vaktsineerimistõendi. Ent siiski tuleb sündmustel osaleda turvaliselt ja vastutustundlikult ning järgida ohutusnõudeid.

Kommentaarid
Copy