USKUMATU VIDEO Tõukerattur lõpetas teekonna vastassuunda sõitnud auto kärus (3)

Elu24
Copy
Tõuksijuht sõitis ennast kasti.
Tõuksijuht sõitis ennast kasti. Foto: Kuvatõmmis

Järjekordne õnnetus elektritõukerattaga on üks veidramaid, mida seni nähtud. Politsei rõhus tõukeratturite ettevaatlikkusele, kuid ilmselgeima vea tegi autojuht.

Liiklusjärelvalvekeskus avaldas esmaspäeval video uskumatust õnnetusest. Täpsemalt keeras treilerit vedav suur maastur Reidi teelt sadama poole. Mingil põhjusel magas juht oma sõidurea maha ning suundus otse telliskivi alt vastassuunda.

Kuigi autosid talle õnneks vastu ei tulnud, ületas ristmiku saatuslikul hetkel ka elektritõukerattaga inimene. Hoogne kulgemine lõppes viimasele sellega, et ta sõitis vastu auto järelkäru ning maandus sinna istuma.

«Reeglitest kinni pidades jõuad Sa suure tõenäosusega reageerida ja olukorra päästa ka siis, kui keegi teine liiklejatest jämedalt eksib,» pani liiklusjärelvalvekeskus südamele. Lisaks loetleti olulisemaid põhimõtteid, kuidas jalgratta või kergliikuriga liigelda.

Jalgratta või kergliikuriga sõiduteed ületades kehtivad järgmised reeglid:

- Sõiduteega lõikumise koht tuleb ületada jalakäija tavakiirusega

- Kui teede lõikumiskoha nähtavus on piiratud, tuleb vähendada kiirust, et juht suudaks seisma jääda sõiduki eespoolse nähtavusulatuse piires ning teel oleva võimaliku takistuse ees.

- Kuigi nähtavas videos eksis autojuht pöörde tegemisel ja sõitis vastassuunda, oleks õnnetus võinud tõukeratturi väiksema hoo korral jääda ehk olemata.

- Sellel aastal on Eestis viga saanud juba 297 jalgratast või elektrilist tõukeratast kasutanud juhti. Neist suuremas osas on põhjuseks kas oma sõiduoskuse ülehindamine või liiklusreeglite vastu eksimine. Ole liigeldes tähelepanelik ja pea reeglitest kinni!

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles