SÜGISE SUURFILM ⟩ Kõrbeulmeka «Düün» rammus treiler paneb kurgu kino järgi kuivama

Spekter
Copy
«Düün» (2021)
«Düün» (2021) Foto: Filmikaader

Warner Bros ilmutas kauaoodatud kõrbeulmeka «Düün» ametliku treileri, mis viib 3-minutilisele rännakule otse märuli keskele. Filmi on maailma ja Eesti kinodesse oodata oktoobris.

Kanada filmitegija Denis Villeneuve'i («Saabumine», «Blade Runner 2049») lavastatud suurfilmi on ekraanile oodatud juba pikemat aega, sest üles filmiti see juba 2019. aasta märtsis. Võtted leidsid aset Ungaris (stuudio), Jordaanias, Araabia Ühendemiraatides ning Norras. 

Algselt juba mullu novembris vaatajate ette jõudma pidanud film otsustati pandeemia tõttu edasi lükata ning nii linastubki see ligi aasta hiljem kui algselt plaaniti. 

Nüüd välja antud ametlik treiler (esimene treiler ilmus juba eelmisel aastal) viib vaataja meeletu kosmilise märuli keskele ja annab üsna sirgjoonelise ülevaate filmi sündmustest. Mõni ütleks, et rammus treiler jutustab loo ette ära ja kinno pole vaja minnagi, ent teisalt on selge, et tegu on hiigelekraanilt vaatamiseks mõeldud filmiga, mida on lausa kohustuslik just kinosaalis vaadata.

«Düün» on müütiline kangelaseks kujunemise lugu: Paul Atreides (Timothée Chalamet) on nutikas ja andekas noormees, keda ootab talle endale hoomamatu vägev saatus. Oma pere ja rahva tuleviku tagamiseks tuleb tal universumi kõige ohtlikumale planeedile rännata. Kui kurjad jõud asuvad võitlema planeedil asuva hinnalisima ressursi – inimkonna suurima potentsiaali valla päästva eseme – varu pärast, jäävad ellu vaid need, kes suudavad oma hirmudest jagu saada.

Filmi stsenaariumi kirjutas Villeneuve kahasse Jon Spaihtsi ja Eric Rothiga ning see põhineb Frank Herberti samanimelisel 1965. aastal ilmunud romaanil. Osades näeme tervet rida suuri staare: Rebecca Ferguson, Zendaya, Jason Momoa, Oscar Isaac, Josh Brolin, Dave Bautista, Stellan Skarsgård, Charlotte Rampling, Javier Bardem jt

Ulmeka ametlik Eesti esilinastus on hetkel märgitud 15. oktoobri peale. Maailma esilinastus leiab aset 3. septembril Veneetsia filmifestivalil.

Tegu on loo teise ekraniseeringuga, millest esimene valmis David Lychi käe all aastal 1984.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles