FOTOD ⟩ «Tähtsate ninade» filmivõtted tõugati lahti sõudmisstseeniga Emajõel

Spekter
Copy

Eile, 22. juulil algasid Tartus uue kodumaise koguperekomöödia «Tähtsad ninad» filmivõtted. Esimesena võeti üles sõudmisstseen Emajõel ning stseenid peaosatäitja, 13-aastast Oliveri mängiva Ruben Tolgi ning tema isa Arturi rollis üles astuva Mattias Naaniga.

Tartu linnapea Urmas Klaasi sõnul paneb Tartu võimalusel linnaga seotud filmiprojektidele õla alla, sest mängufilmid on linnale heaks turundusvôimaluseks ning elavdavad ka majandust. «Kogu Tartu linn oma eriilmeliste linnaosadega on justkui üks suur filmipaviljon – meie linna südames voolav Emajõgi on siia meelitanud mitmeid filmitootjaid, samuti pakuvad filmitegijatele huvi Supilinna tänavad,» sõnas ta. Koostöös filmitootjatega proovib linn leida paindlikke lahendusi, mis võimaldaksid filmivõtteid läbi viia nii, et see linnaelanike tavapärast igapäevapäevaelu liigselt ei segaks.

«Tähtsad ninad» produtsent Esko Rips lisas, et filmimine kestab kokku 28 päeva. Enamik võttepäevi toimub erinevates Tartus asuvates võttepaikades. Augustis toovad filmivõtted kaasa ka ajutisi liikluspiiranguid Koidula ja Vikerkaare tänavatel ning lühikesi jalakäijate liiklemise seisakuid Dorpati jõeäärsel alal. «Täname tartlasi mõistva suhtumise eest. Sagimist linnatänavatel on võtteperioodil tavapärasest veidi rohkem, aga anname endast parima, et linlaste elu võimalikult vähe häirida,» sõnas Rips.

Urmas Klaas tõi välja, et «Tähtsad ninad» on hea koostöö jätk Nafta Filmsiga. Varasemalt on sama tootja filminud Tartus koguperefilmi «Supilinna salaselts», osa stseene möödunud aasta parimaks Eesti filmiks auhinnatud spioonipõnevikust «O2» ja Eesti-Taani koostöös valminud draama «Erna on sõjas».

Saa osa filmimaagiast

Nii Tartus kui Tallinnas oodatakse vabatahtlikke filmivõtetel kaasa lööma. Võttegrupp värbab erinevas vanuses vabatahtlikke taustanäitlejaid ja produktsioonimeeskonna liikmeid. Töö on vabatahtlikkuse põhimõttel, võttemeeskond tagab huvitava kogemuse ja toitlustamise.

Nii täiskasvanuid kui ka vanema loaga lapsi oodatakse taustanäitlejaks 26.07–11.08 Tartu ja 21.–28.08 Tallinna võtetele. Oma huvi ja sobivad kuupäevad saab registreerida siin.

Vabatahtlikke produktsioonimeeskonna liikmeid oodatakse kaasa lööma Tartu võtetele 26.07–19.08 ja Tallinnasse perioodil 25.–29.08. Registreerimise ankeet asub siin.

 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles