VIDEO ⟩ Tokyo olümpial saavad jalgpalli suurriigid järjest üllatuskaotusi

Elu24
Copy
Brasiilia ründaja Riharlison üritab Saksamaa vutikoondise väravavahti Florian Müllerit üle mängida.
Brasiilia ründaja Riharlison üritab Saksamaa vutikoondise väravavahti Florian Müllerit üle mängida. Foto: Kiichiro Sato/Scanpix

Kuigi Tokyo olümpiamängude avatseremoonia seisab reedel alles ees, on jalgpalliturniir juba täies hoos. Neljapäeval kohtusid vutimurul igirivaalid, eelmiste olümpiamängude finalistid Brasiilia ja Saksamaa.

Saksamaale pandi juba mängu alguses kõva press peale, kui Brasiilia kõmmutas avapoolajal sakslaste väravavõrku kolm palli.

Kohtumise kangelaseks tõusis Brasiilia 24-aastane ründetäht Richarlison, kes kübaratriki tegemiseks vajas ainult poolt tundi. Inglismaa kõrgliigas Evertonis mängiv brasiillane pani palli sakslaste postide vahele juba kohtumise seitsmendal minutil, seejärel oli ta täpne 22. minutil ning hat trick sündiski kaheksa minutit hiljem.

Vaata kohtumise parimaid hetki siit:

Sakslased panid teisel poolajal hoogu juurde, kuid viigini ei jõudnud. Saksa klubis Leverkuseni Bayeris leiba teeniv Paulinho lõi enne lõpuvilet veel neljandagi värava, kokkuvõttes 4:2 Brasiiliale.

Jalgpalli suurmaadest on olümpial veel ka Hispaania ja Prantsusmaa, kummalgi tiimil ei olnud kerge päev. Kui hispaanlased pidid Egiptuse vastu rahulduma 0:0 viigiga, siis Prantsusmaa sai hävitava 1:4 kaotuse Mehhikolt ning Argentina jäi üllatuslikult 0:2 alla Austraaliale. 

Olümpial mängivad kuni 24-aastased vutimehed, kuid meeskonnas võib olla kuni kolm jalgpallurit, kes on vanemad kui 24 aastat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles