TULEKUL ⟩ Matt Damon ja Adam Driver ristavad duellifilmis naise pärast piigid

Spekter
Copy
«Viimane duell» (The Last Duel): Jodie Comer, Adam Driver ja Matt Damon
«Viimane duell» (The Last Duel): Jodie Comer, Adam Driver ja Matt Damon Foto: Filmikaader

Keskaeg pole hetkel popp ainuüksi Eestis, kus peatselt on ekraanile valla pääsemas «Apteeker Melchiori» lugude esimene ekraniseering, vaid ka laias filmimaailmas. Oktoobris ilmavalgust nägev tumedates toonides «Viimane duell» (The Last Duel) on üks mitmest mõõkade ja kilpide kolinaga rikastatud ekraaniseiklusest, mida tänavu kinodesse oodata.

15. oktoobril Eesti kinodesse jõudvas tõsielulises ajaloolises draamas rändab vaataja 14. sajandi Prantsusmaale, milles Matt Damoni kehastatud Jean de Carrouges süüdistab oma Adam Driveri mängitud sõpra Jacques Le Gris'd oma abikaasa Marguerite de Carrouges'i (Jodie Comer) vägistamises. Vennastest saavad vaenlased, kellele kohus annab erandkorras loa duelliks – iidseks ühe poole surmaga lõppevaks arveteklaarimiseks, mis tolleks ajaks oli juba ajaloohämarustesse vajunud. Paraku on siin üks konks: kui Jean peaks kaotama, loetakse õigeks vastane ning mehe abikaasa põletatakse tuleriidal kui valetaja. Teadaolevalt oligi tegu viimase duelliga Prantsusmaal, nagu ka pealkiri viitab.

Ridley Scotti lavastatud film toob üle tüki aja ekraanil taas kokku vanad sõbrad Ben Afflecki ja Matt Damoni, kes ka stsenaariumit koos kirjutasid. Näitlejate ühisest sulest on varasemalt pärit režissöör Gus Van Santi 1997. aasta Oscari-film «Hea tahte jaht» (Good Will Hunting), mis tõi meestele parima originaalstsenaariumi kuldmehikese. Sedapuhku on tegemist aga adaptsiooniga, mis põhineb Eric Jageri raamatul, mis filmiga sama nime kannab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles