PÕNEV ⟩ Folkmuusik Mari Kalkun lükkab käima uue festivali

MUSA portaal
Copy
Muusik Mari Kalkun.
Muusik Mari Kalkun. Foto: Arved Breidaks /

28. ja 29. juulil toimub esimest korda muusika- ja sõnasündmus Aigu om!, mille algatajaks on muusik Mari Kalkun. Rõuge valla eri paigus toimuv festival kutsub üles leidma endale aega. 

«Mis mõtet on elul, kui pole aega õunapuuõisigi nuusutada?» küsib Mari Kalkun ja kutsub inimesi aega maha võtma. «Programmis on lisaks mõnusale muusikale ja matkadele ka näiteks molotamise õpituba.»

Aigu om! (aega on – toim.) väärtustab kohalikku rikast pärimuskultuuri, siinseid inimesi ja nende lugusid, unikaalset looduskeskkonda ning kannab sõnumit aeglasemast ja looduslähedasemast elust. Nii saavad festivalil kokku mõnus muusika ja väle mõte ning kohalik talent ja maailmategija. «Aigu om! ei rõhu suurusele, vaid pigem erilistele-hubastele, kogukonda ja osalevaid inimesi ühendavatele väiksematele ettevõtmistele, mis koos moodustavad tervikprogrammi, ka valitud esinejad on moel või teisel Rõuge ja Võrumaaga seotud,» kirjeldab korraldaja Mari Kalkun.

 

Sündmuse raames on võimalik osaleda linnuretkel, Madis Meisteri ja Eva-Lotta Vunderi õpitoas-helirännakul «Elujõud hingamisest ja häälest», kuulda Viitina mõisaproua pajatusi tema kuulsusrikkast elust, mõelda kaasa Georg Aheri ja Urmas Tartesega mõtsamõtõlusel ning näha lühietendust Võrumaa lastelt.

Programmis astub üles ka Kalkun ise, sedapuhku ühes klarnetist David Rothenbergiga USAst ning kirjanik Valdur Mikitaga. 

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles