MUSA KÜSIB ⟩ Vastab Station Narval esinev Soome räpisensatsioon View

MUSA portaal
Copy
Soome räppar ja produtsent View
Soome räppar ja produtsent View Foto: Samuli Vienola

5.–7. augustini toimub Narvas neljandat korda muusika- ja linnafestival Station Narva. Üheks festivali esinejaks on Soome räppar ja produtsent View, kodanikunimega Juuso Ruohonen, kes astub Narva Muuseumis üles reedel, 6. augustil. Põhjanaabrite popimate hiphopi ja dubstep'i tegijate rivisse kuuluv View andis MUSA portaalile aru, muu hulgas nii sellest, kes oleks ta unistuste kollaborant kui ka sellest, mida tähendab talle artistiks ja inimeseks olemine.

Mis ajendab minema lavale, rahva ette?

Ma arvan, et adrenaliin. Kunagi põdesin lavahirmu, aga nüüd on lavale minek üks parimaid asju artistiks olemisest.

Kui saaksid teha muusikat ükskõik millise artistiga läbi aegade, siis kellega ja miks?

Freddie Mercuryga. Lihtne, ta on üks kõigi aegade parimaid.

Mida tähendab artistiks olemine?

Varem see tähendas midagi, aga enam üldse mitte. Me kõik oleme inimesed ja artistiks olemine või muusika tegemine on lihtsalt töö nagu iga teine.

Millist lugu, albumit või artisti hetkel kõige rohkem kuulad?

Viimasel ajal olen kuulanud palju Frank Sinatrat. Konkreetset albumit ma esile ei tõstaks, mu meelest on iga ta lugu meistriteos.

Mis on su guilty pleasure lugu?

Doja Cati «Kiss Me More». Super lugu ja tekitab hea tunde, kuigi pole üldse see, mida ma tavaliselt kuulan.

Mida Narva kaasa võtad?

Ainult häid vibratsioone.

Sa esinesid ka kõige esimesel, 2018. aasta Station Narva festivalil. Mis mulje festivalist ja Narva linnast jäi?

See oli imeline. Esinemispaik Kreenholmis meeldis väga ja kogu linn oli nii ilus. Ehk tundus see nii, kuna kõik see erines tohutult Soomest.

Sa oled viimasel ajal 8D heliga katsetanud. Mis see üldse on?

8D-heli ümbritseb sind täielikult ja selles sisalduvad instrumendid on kõik teineteisest eraldatud. Kuulamiskogemuse poolest tähendab see, et jääb tunne, nagu kogu heli oleks ühtaegu su peas ja tiirleks selle ümber. Põhimõtteliselt on tegu lihtsalt teatud viisil miksimisega.

Kas seda saab kogeda ka su esinemisel Station Narval?

Minu teada on 8D kogemust praegu võimalik kuulda ainult kõrvaklappidega. Mega, kui tulevikus saaks ka 8D laivi teha, oleksime kindlasti esimesed, kes selle ära teeks.

Ka esimesel ehk 2018. aasta Station Narval esinenud View tuleb piirilinna tagasi endisest veelgi enesekindlama ja viimistletuma tumeda grime’i, hiphopi ja dubstep'i sulamiga. View astub üles Narva Muuseumi Dormitoriumi saalis reedel, 6. augusti õhtul, esitledes oma kevadel ilmunud teist täispikka albumit «I Saw The Same Dream Every Night».

Station Narva festivalil Narva Muuseumis ja Ro-Ro klubis esineb 6.–7. augustini 24 artisti, teiste seas Roni Size ja Dynamite MC Inglismaalt, GusGus ja VÖK Islandilt, View ja New Ro Soomest, AIGEL ja The RIG Venemaalt, Sven Grünberg, Vaiko Eplik, YASMYN ja paljud teised Eesti muusikud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles