Amazoni asutajat Jeff Bezost ei oodatudki Maale tagasi?

Heveli Tuisk
, reporter/toimetaja
Copy
Miljardär Jeff Bezos rääkimas oma venna Mark Bezosiga.
Miljardär Jeff Bezos rääkimas oma venna Mark Bezosiga. Foto: Joe Skipper/ Scanpix

Üle 185 000 inimese kirjutas alla petitsioonile, et maailma kõige rikkamat meest Jeff Bezost Maale tagasi ei lastaks.

Bezos ja tema kolm kaaslast tegid 20. juulil kosmosefirma Blue Origin kosmosekapslist ja raketist koosneva süsteemiga New Shepard eduka kosmoselennu.

Kolm päeva pärast Bezose teadaannet, et ta lendab kosmosesse, koostati aga kaks petitsiooni, et takistada miljardäri tagasilendu Maale, kirjutas Insider.

Rohkem kui 163 000 inimest on kirjutanud alla veebilehel change.org algatatud avaldusele pealkirjaga «Ärge lubage Jeff Bezosel Maale tagasi pöörduda».

«Miljardärid ei tohiks eksisteerida maa peal ega kosmoses, kuid kui nad peaksid otsustama viimase kasuks, peaksid nad sinna jääma,» seisis petitsiooni kirjelduses.

Reisiseltskond vasakult: Mark Bezos, Jeff Bezos, Oliver Daemen ja Wally Funk. 
Reisiseltskond vasakult: Mark Bezos, Jeff Bezos, Oliver Daemen ja Wally Funk. Foto: Blue Origin/ ZUMA Press Wire/Scanpix

Mõned allakirjutanud lisasid avalduse juurde ka kommentaare, et «Maale tagasi lubamine on privileeg – mitte õigus» ja «Maa ei taha selliseid inimesi nagu Jeff, Bill, Elon jne».

Teine petitsioon pealkirjaga «Petitsioon mitte lubada Jeff Bezosel uuesti Maale siseneda» on kogunud üle 22 000 allkirja.

Aktivistide kahjuks saabus Bezos kosmosest tagasi elusalt ja tervelt ning naudib juba oma tavapärast elu edasi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles