VIDEO ⟩ PÖFFi juht Tiina Lokk: «Kupee nr 6» võit Cannes'is avab Eesti filmile uusi uksi

Spekter
Copy
PÖFFi juht Tiina Lokk
PÖFFi juht Tiina Lokk Foto: Mihkel Maripuu

Pimedate Ööde filmifestivali korraldaja Tiina Lokk märkis «Aktuaalses kaameras», et Eesti kaastootmisel valminud mängufilmi «Kupee nr 6» grand prix' võit Cannes'i filmifestivalil on võrreldav olümpiavõiduga ning avab Eesti filmindusele maailmas uusi uksi.

«Kui keegi tahab öelda, et mis see Eesti seal ehib ennast võõraste sulgedega, siis ei, üldse mitte. Need on väga teenitud suled, mida ta saab, ja see näitab ikkagi seda, kui professionaalseks on eesti film muutunud. Eesti filmi mainele maailmas avab see uusi uksi,» rääkis Lokk.

«See on tegelikult üliäge tunnustus ja väga teenitud tunnustus. Filmida üht filmi sellisel kujul, lavastada kitsas rongikupees, ja nii tundlikult üles ehitada kõik misanstseenid, näitlejamängud, operaatoritöö – see on tõeline meistriklass,» rääkis Lokk.

Vaata «Aktuaalse kaamera» saatelõiku:

Cannes'is oli filmifestivali kutsel tänavu kohal ka Tiina Lokk ise, esitlemas filmituru Marche du Film külalisprogrammis Goes To Cannes PÖFFi välja valitud rahvusvahelisi filmiprojekte. Tänavu 25. sünnipäeva tähistav Pimedate Ööde filmifestival leiab aset 12.–28. novembrini.
 

Juho Kuosmaneni draama «Kupee nr 6» jõuab Eesti kinodesse sügisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles