Saksamaal hukkus üleujutuses 12 erivajadusega inimest

Inna-Katrin Hein
Copy
Paduvihma tõttu üle kallaste tõusnud Ahri jõgi. Saksmaal on tulvas hukkunud üle 100 inimese, nende seas ka 12 hooldekodus elanud vaimse puudega inimest
Paduvihma tõttu üle kallaste tõusnud Ahri jõgi. Saksmaal on tulvas hukkunud üle 100 inimese, nende seas ka 12 hooldekodus elanud vaimse puudega inimest Foto: WOLFGANG RATTAY/Scanpix

Saksamaa lääneosas on alates selle nädala algusest sadanud paduvihma ja on tekkinud ulatuslikud üleujutused, milles on juba hukkunud üle 100 inimese.

Saksa meedia teatel on hukkunute seas ka 12 intellektipuudega inimest, kes hukkusid Sinzigi hooldekodus, mida tabas tulvavesi. Hoones oli öövaht, kuid vesi tuli nii kiiresti, et tal ei õnnestunud neid inimesi päästa.

«Erivajadusega inimesed ei ole üksinda, vaid hoones on öisel ajal alati ka öövaht. Tuletõrje oli andnud käsu hooldekodu elanikud evakueerida ja kui öövaht seda tegema hakkas, tuli järsku tulvavesi. Öövaht jäi ellu ja vee lõksu ega saanud osa elanikke päästa,» selgitas hooldekodu tegevjuht Stefan Möller.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles