Erich Kriegeri suvine lemmik on mozzarella-salat

Raadio Elmar
Copy
Haapsalu, 22.06.2018
Haapsalu Jaanituli 2018.
Foto: Konstantin Sednev / Eesti Meedia
Haapsalu, 22.06.2018 Haapsalu Jaanituli 2018. Foto: Konstantin Sednev / Eesti Meedia Foto: Konstantin Sednev

Erich Krieger, kes äsja tähistas juubelisünnipäeva, jagas raadio Elmar hommikuprogrammi rubriigis «Suveköök» oma viimase aja lemmiksalati retsepti, mida sobib süüa nii õhtul kui hommikul.

Laulja Erich Krieger tunnistab, et ta ei ole köögis kuigi kibe käsi ja mis sa siin ikka vaaritad, kui praegusel hooajal on saadaval nii palju värsket söögikraami. Oma aiast tulevad vaarikad ja osta on võimalik fantastilisi meloneid ning arbuuse.

Kui aga tekib tunne, et peaks sööma midagi pisut tugevamat, mis ka kõhtu täidaks, tuleb kokku panna üks salat.

Erich Kriegeri lemmik on mozzarella-serrano salat, mille tegemine on väga lihtne, mis jahutab ja täidab kõhtu ning mille söömise järel ei ole raske olla.

Hea seltskond käib hea söögi juurde ning Krieger soovitab: «Sööge ikka kahekesi, nii naudite rohkem ja söömise vahele juttu ajades on ka seedimine parem.» Kuna laulja arvates on üksinda naljakas süüa, jagubki antud retseptist kahele:

1 suur pall mozzarella juustu

1 pakk (umbes 80 g) serrano sinki

basiilikulehed

1 suur tomat

Taldrikule tuleb kõigepealt panna basiilikulehed, siis murendada mozzarellat, sink tuleks kindlasti rebida, mitte lõigata. Pekisema osa võib kõrvale panna ja hiljem praadida, salatisse seda lisada ei tasu. Kui originaalis on salatis kirsstomat, siis praegu soovitab Kieger nautida kodumaiseid lihatomateid.

Mozzarella-serrano salat
Mozzarella-serrano salat Foto: Erich Krieger

Selle salati võlu peitub lihtsuses ja koostisosade varieerimisega ei tasu üle pingutada. Küll aga on sobiv lisada veidi rukolat, maitsestada palsamiäädika, soola ja pipraga. Kõrvale sobib ideaalselt tumedast jahust ciabatta, mida saab kastmesse kasta ja siis jääbki üle lihtsalt nautida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles