Beebilõusta kallim ehmatas tervishoiutöötajaid: kelle kaudu saab vaktsiinipassi ilma vaktsineerimata?

Elu24
Copy
Ingrid Mänd.
Ingrid Mänd. Foto: Madis Sinivee/Postimees

Andrus Elbingi ehk räppar Beebilõusta elukaaslane Ingrid Mänd uuris Instagrami loos oma jälgijatelt, kas keegi teab, kelle kaudu saaks vaktsineerimispassi ilma vaktsineerima minemata. Reaktsioone püüdma läinud naine sai jälgijatelt vastakaid sõnumeid ja valmistas pettumust ka tervishoiutöötajatele. 

Kosmeetikuna tegutsev 27-aastane Ingrid Mänd pahandas tervishoiutöötajat ja nii mõningaid oma jälgijaid, kui teatas Instagramis, et soovib vaktsineerimispassi ilma vaktsiini saamata.

Mänd aga kinnitas Elu24-le, et tegi selle postituse vaid inimeste reaktsiooni nägemiseks. 

Paar tundi hiljem tegi Ingrid uue postituse, kus palus jälgijatel rahuneda ja sõnas, et sellise küsimusega soovis ta näha inimeste reaktsioone ja seda ta ka sai. Instagram kustutas tema postituse, misjärel tegi naine kokkuvõtte. 

Ingridi sõnul kirjutas talle paari tunni jooksul üle saja inimese, kes palusid, et ta neile kontakti jagaks. Vaid viie minutiga õnnestus tal leida inimene, kes oleks aidanud tal vaktsineerimispassi hankida. Kokku sai ta selliseid kirju neli. «Ma olen tegelikult haiguse läbi põdenud, aitäh tähelepanu eest!» sõnas ta sealjuures. 

Postituse teemal võttis Instagramis sõna ka tervishoiutöötaja Anna (nimi muudetud, toim. teada), kes tunnistas, et sellise postituse nägemine on kurb. «Justkui keegi sülitab nii tehtud tööle kui ka reaalselt haigetele näkku.»

Anna sõnul tuleb ära märkida, et selline käitumine pole kindlasti okei, isegi kui sel juhul oli tegu eksperimendiga. «Kui ei taha vaktsineerida, siis see on arusaadav, ei pea, võimalus reisida on ju ka näiteks pidevate testidega,» tõdes ta.

Annani jõudis ka mitmeid kirju kolleegidelt, kes taolist tegevust taunisid. «Tegelikult on probleem suur, sain väga palju tuge ja kirju kaaskolleegidelt ja tuttavatelt, kes kinnitasid, et selline käitumine pole aktsepteeritav. Inimene töötab ju ise kosmeetikuna, mis eeldab ka kaitset ja heaolulist suhtumist oma kliendi suhtes,» jätkas ta. 

Tervishoiutöötaja sõnul võiks asja uurida ka politsei, et teha selgeks inimesed, kes nii usinalt vaktsineerimispasse võltsivad ja kontakte jagavad. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles