Ülle Lichtfeldt: ma ei alahinda ühtki teatritegemise viisi ega vormi

Raadio Elmar
Copy
Ülle Lichtfeldt paruness von Meckina suveetenduses «Kui seda metsa ees ei oleks»
Ülle Lichtfeldt paruness von Meckina suveetenduses «Kui seda metsa ees ei oleks» Foto: Peeter Lilleväli

Raadio Elmar hommikuprogrammis käisid külas lavastaja Eili Neuhaus ja näitleja Ülle Lichfeldt, sest Alatskivi lossi ballisaalis on taas võimalik nautida suveetendust «Kui seda metsa ees ei oleks». Loe teatritegijate suviseid mõtteid järele siit:

Näitlejana, kellel on koduteatrist suvel puhkus, mida täidavad erinevad projektid, tõdeb Ülle Lichtfeldt, et tal on suvelavastustega väga vedanud. Kuigi suvel tehaks igasugust teatrit, ütleb ta: «Ma ei alahinda ühtki teatritegemise viisi ega vormi, tööd tuleb mõlemal puhul teha ühtemoodi.»

Lavastaja Eili Neuhausi sõnul käivitub suveetenduste mootor kuidagi teistmoodi. Võtmesõnadeks on hea seltskond, ootusärevus kohtumisest publikuga ja see, et iga etendus on pisut erinev. Ülle Lichtfeldt lisab: «Kui publik on saalis, unustad väsimuse ja palavuse.» Viimase leevenduseks julgustab lavastaja inimesi etendusele kaasa võtma lehvikut, sest endale vaikselt tuule lehvitamine näitlejaid oluliselt segada ei saa.

Ülle Lichtfeldt ja Eili Neuhaus
Ülle Lichtfeldt ja Eili Neuhaus Foto: Ele Adamson/Raadio Elmar

Lavastust «Kui seda metsa ees ei oleks» mängitakse seitsmendat suve, mis ei ole suveteatri puhul just tavapärane. Varem toimusid etendused Kukruse polaarmõisas ja Saku mõisas ning nüüd läheb kolmas suvi Alatskivil. Eili Neuhaus kiikab menu köögipoolele: «Kui teaks, miks publik saali tuleb, siis kasutaks ju kõik seda ühte ja sama retsetpi. Lavastajana saan öelda, et see lugu on puudutav ja hingeminev, Urmas Lennuki dramatiseeringus väga hästi kirjutatud. Siin on mängus suured tunded, aga ka midagi sellist, mis on ajatu: inimestevahelised suhted, koomika, tragöödia kõik ühes pajas koos.» 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles