Pipit kehastanud näitleja Inger Nilsson: see roll rikkus mu elu! (2)

Heveli Tuisk
, reporter/toimetaja
Copy
Astrid Lindgreni Pippi Pikksukk.
Astrid Lindgreni Pippi Pikksukk. Foto: United Archives / kpa Publicity / Scanpix

Inger Nilsson on Rootsi näitlejatar, kes kehastas legendaarset raamatutegelast Pipit Rootsi filmides ja telesarjades. Nüüd on selgunud, et see roll rikkus naise elu.

Nüüd 62-aastane Nilsson kehastas aastatel 1968–1970 legendaarset Pipi Pikksukka Rootsi filmides ja teleseriaalides, mida näidati Soome televisioonis ja mida vaatasid ka eestlased. Hiljutises intervjuus rääkis naine Rootsi ringhäälingule, et on rolli tõttu pidanud maksma kallist hinda.

 Inger Nilsson
 Inger Nilsson Foto: Via Www.imago-images.de/Scanpix

Göteborgi teatrikoolis õppinud Nilsson sai juba esimese Pipi rolliga nii tugeva pitsati otsaette, et peale seda oli tal teisi rolle pea võimatu saada. Ka igapäevaelus ei pääsenud näitlejatar sellest rollist ja ta pidi kannatama sageli ebameeldiva tähelepanu all.

Kord tuli tal minna panka, et oma sissetulekut deklareerida, kuid teller oli üle kogu panga hüüatanud: «Ma arvasin, et te olete rikas ja kotid raha täis!»

Ka nutmine oli talle keelatud, sest Pipi ei nuta!

Nilsson läks arstile, et haavast niite välja võtta ja see protseduur tegi talle meeletult valu. «Ma nutsin silmad peast, sest see tegi nii palju haiget, kuid õde ütles mulle, et «Pipi ei nuta». Ma vastasin talle, et Pipi jah ei nuta, aga mina, Inger, nutan!» meenutas ta.

Kaader filmist «Pipi Pikksukk». Vasakult Inger Nilsson kehastamas Pipit, Annika Maria Persson (Annika) ja Pär Sundberg (Thomas) aastal 1969. 
Kaader filmist «Pipi Pikksukk». Vasakult Inger Nilsson kehastamas Pipit, Annika Maria Persson (Annika) ja Pär Sundberg (Thomas) aastal 1969. Foto: imago stock&people/Scanpix

Ka ema matustel ei saanud Nilsson rahu. Kirikust väljudes olla tulnud tema juurde üks mees, kes küsis Pipilt lapselapsele autogrammi. «Ma lihtsalt mõtlesin omaette, kas ma saaksin olla hetkeks lihtsalt oma ema tütar. Muud ma ei küsi,» oli naine lausa ahastuses.

Praegu elab Nilsson üksiku naisena Stockholmis, sest just Pipi rolli tõttu ei ole ta endale kaaslast leidnud. «Mida aeg edasi, seda vähem on korralikke mehi, kes mind näeksid tavalise inimese, mitte avaliku elu tegelasena,» on naine nördinud, kuid loodab ühel päeval veel armastust leida.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles