Sisulooja Sten Talivee tunneb end kodumaal survestatult: ma pole nõus olema nagu «need teised»

Elu24
Copy
Sten Talivee.
Sten Talivee. Foto: Erakogu

«Suunamudijate meistriklassi» telesaates osalenud Sten Talivee jagas sotsiaalmeedias üht ebameeldivat vahejuhtumit, millele tagasi vaadates noormees tänulik on. 

«Mulle ütles kunagi üks ajakirjanik Eestis, et nii edevana ma küll ei pruugi nende toimetuses läbi lüüa,» meenutas Sten Talivee. Noormehe sõnul soovitati tal olla «neutraalsem,» nagu «need teised tuntud Eesti geid». «Mina jäin aga endale kindlaks ja ei muutnud endas mitte midagi. Just sellepärast, et ma pole nõus olema nagu «need teised»,» lisas Sten.

Noormees tõdes Elu24-ga vesteldes, et soovib, et neist teemadest rohkem räägitaks, sest taoliste tervakeelsete kommentaaridega peab ta rinda pistma liigagi tihti. «Töökohtades õnneks seda eriti palju ei tehta, kuid muidu küll, eriti Eestis,» rääkis ta. 

«Ma olen ainulaadne ja kavatsen alati väärtust luua läbi enda annete ja oskuste, mitte kellegi teise tagasihoidlikku mustrit matkides,» rääkis ta. Mees otsustas vahetada keskkonda ja sai aru, et asi ei olegi kunagi olnud temas, vaid teda ümbritsevad inimesed olid valed.

Sten otsustas jätta ajakirjaniku nime mainimata, usus, et postitust lugedes saab inimene ka ise aru. «Aitäh sulle, et sa tol hetkel sellise kommentaari mulle tegid - see muutis mu jaoks väga palju,» sõnas ta. Noormees mõistis, et jõuab kaugele just sellisena, nagu ta on. 

«Ma ei karda enam, ma ei põgene enam, ma olen mina. Kahjuks mujal kui Eestis, aga ma suutsin säilitada tõelise iseenda!» tõdes Sten rõõmsal noodil. Noormees on kolinud nüüdseks oma tegemistega Soome, kus tegeleb õpingutega ja töötab rõivapoes. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles