Peapiiskop Urmas Viilma palub abi ränga põlengu üle elanud kirikuõpetaja perele

Heidi Ruul
, Reporter-toimetaja
Copy
Urmas Viilma palub abi, et aidata ränga põlengu üle elanud perekonda.
Urmas Viilma palub abi, et aidata ränga põlengu üle elanud perekonda. Foto: Marianne Loorents/ Remo Tõnismäe

Peapiiskop Urmas Viilma palub sotsiaalmeedia vahendusel abi Pindi ja Vastseliina koguduse õpetajale, kelle kodu sai põlengu tõttu rängalt kannatada.

Peapiiskop tõi välja, et ilus soe suvi toob puhkajatele palju rõõmu, kuid selle varjus on ka kurbi ja traagilisi sündmuseid. «Siinjuures teavitan kõiki oma sõpru ja järgijaid, et küsida teilt abi. Ühte noort Lõuna-Eesti kirikuõpetaja perekonda tabas ööl vastu 6. juulit löök, mis on perele väga raske kanda. Ilmselt elektrijuhtmestikust, süttis Pindi ja Vastseliina koguduse õpetaja Argo Oleski kodu. Kõik sel saatuslikul ööl kodus olnud pereliikmed pääsesid küll välja, kuid nagu õpetaja Argo Olesk ise mulle ütles, sisse tagasi minna, et midagi tule, suitsu ja muu kahju eest päästa, enam leegid ei lubanud. Jumalale tänu, ei saanud ükski pereliige kannatada, kuid kodu on tugevasti tule ja suitsu tõttu kahjustatud,» selgitas Viilma.

Tema sõnul oli põlenud elumaja saanud pangalaenu abiga uue väljanägemise ja lapsed igaüks ka oma toa, mis nüüd on kõik kahjustatud. «Kuna laenumaksed lõppesid kevadel, jäi lünk sisse ka kindlustuslepingu sõlmimisele. See tähendab, et abi kindlustuse poolt oodata ei ole,» lisas peapiiskop.

«Praegu on pere lapsed erinevates paikades lähedaste hoole all, kuid Argo koos abikaasa Kadriga on ennast sisse seadnud peavarju saamiseks abihoone ühte ruumi, kus soe suvi laseb viibida. Talveks see ruum perele elamiseks ei sobi ja ka muud vajalikud tingimused elamiseks puuduvad.»

«Argo Olesk on väga tänulik Jumalale, et pere on terve ja hoitud. Samuti tänab ta paljusid kohalikke inimesi, kes tema peret on juba toetanud esmatarbevahendite ja riietega. Kuid abi on endiselt vaja kodu taastamiseks,» rõhutas Viilma südamlikus postituses.

«Kokkuleppel õpetaja Argo Oleski, praost Üllar Salumetsa ja kantsler Andrus Mõttusega on kirikuvalitsus algatanud annetuste kogumise õpetaja Argo Oleski pere toetuseks ja nende kodu taastamiseks,» avaldas ta.

Annetusi saab teha konsistooriumi pangakontole LHV pangas:

Eesti Evangeelne Luterlik Kirik

EE967700771000895492

SWIFT/BIC: LHVBEE22 AS LHV Pank

Ülekande selgitusse kirjutada: «Argo Oleski kodu taastamiseks».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles