Odaviske valitsev maailmameister üllatab: viskama õppisin ainult netist videoid vaadates

Elu24
Copy
2019. aasta Doha MMi odaviske esikolmik paremalt: pronks Johannes Vetter (Saksa) , Anderson Peters Grenadast ja hõbemedalimees Magnus Kirt.
2019. aasta Doha MMi odaviske esikolmik paremalt: pronks Johannes Vetter (Saksa) , Anderson Peters Grenadast ja hõbemedalimees Magnus Kirt. Foto: CHINE NOUVELLE/SIPA/CHINE NOUVELLE/SIPA/Scanpix

Odaviske valitsev maailmameister Anderson Peters rääkis, et on odaviske tehnika omandanud Youtube'i videoid vaadates. Enne maailmameistriks tulekut oli mees korralikult treeninud vaid kolm aastat.

Odaviskes on ka varem Youtube'i mehi nähtud. 2012. aasta olümpiavõitja Keshorn Walcott Trinidadist ja maailmameister Julius Yego Keeniast on samuti öelnud, et puutusid esimest korda alaga kokku interneti vahendusel. 

Kuid teist sellist meest, kes kõik on teadmised odaviskest koos treeneriga omandanud Youtube'ist, ei ole teada. 23-aastane grenadalane Peters õppis oda viskama USA ülikoolide kasvandikele mõeldud õppevideotest. Arvatakse, et 107 000 elanikuga Grenadas pole ühtki inimest, kes rahvuskangelaseks tõusnud Petersit ei teaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles