ETTEVAATUST, SUPLEJAD Pirita uuest välibasseinist tuleb päevavalgele ohtlikku kraami (3)

Ketlin Kruse
, reporter
Copy
Pirita väliujula.
Pirita väliujula. Foto: Lugeja foto

Pirita jõele rajatud kauni väliujula põhjast tulevad välja aga muretekitavad ja teps mitte nii kaunid leiud.

Elu24 poole pöördus lugeja, kes on hämmingus, et alles vähem kui kuu aega tagasi avatud Pirita väliujula põhjast leidsid möödunud nädalal seal ujunud poisid klaaspudelid.

«Kas veekogu põhja siis enne basseini rajamist ei puhastatudki?» tõstatas linlane küsimuse.

Naise sõnade kohaselt oli möödunud teisipäeva päikeselisel õhtupoolikul väliujulas suplemas kaks poissi, kes avastasid jõepõhjast klaaspudeli. Hiljem tuli põhjast välja teinegi pudel, mis oli katkine ja vigastas seeläbi poisi jalga.

Kuna sealne põhi on mudane ja pehme, kardab naine, et lisaks kahele klaaspudelile võib seal veel nii mõndagi ohtlikku olla. «Lapsed hüppavad seal ju vette,» sõnas ta murelikult.

Väidetavalt ütlesid basseini kõrval olnud inimesed, et tegu ei ole esimese korraga, kui jõepõhjast midagi ebameeldivat välja tuleb.

Pirita väliujula põhjast leitud klaaspudel.
Pirita väliujula põhjast leitud klaaspudel. Foto: Lugeja foto

Pirita linnaosa vanem Tõnis Liinat sõnas Elu24-le, et vahetult enne väliujula rajamist puhastati jõepõhja setetest. «Puhastati nii tulevase väliujula põhi kui ka ujula piirkonnas jõge laiemalt. Puhastustööde käigus eemaldati kive, taarat, kalapüügivahendeid ja mitut liiki olmeprahti. Samuti korrastati ja puhastati jõeäärset kaldaala.»

Ent olmeprahi sattumine väliujulasse ja selle lähiümbrusesse ei ole Liinati sõnul välistatud, kuna Pirital ja Pirita jõe ääres käib puhkajaid, kes oma taara jõe kaldale jätavad või jõkke viskavad.

Igapäevaselt hoiab väliujulat ümbritsevat kaldaala korras Pirita spordikeskus. Nende poole palub ta ka ebameeldivate leidude puhul pöörduda.

«Lähiajal kontrollivad väliujula põhja sukeldujad,» kinnitas Liinat.

Pirita väliujula.
Pirita väliujula. Foto: Lugeja foto
Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles