Mängufilm «Kuulsuse narrid» jõuab jaanuaris kinolinale

Spekter
Copy
Mängufilmi «Kuulsuse narrid» võtted Viljandis.
Mängufilmi «Kuulsuse narrid» võtted Viljandis. Foto: Robert Lang

Eduard Bornhöhe jutustusel põhineva mängufilmi «Kuulsuse narrid» võtted Tallinnas ja Viljandis on edukalt lõppenud ning kinolinale võib filmi oodata juba tuleva aasta 15. jaanuaril.

«Kuulsuse narrid» on Eduard Bornhöhe 1892. aastal ilmunud ja menukaks saanud satiirilise jutustuse «Tallinna narrid ja narrikesed» esimene osa.

Samanimelise komöödiafilmi võtted algasid Tallinnas ja lõppesid eelmisel nädalal Viljandis. «Pikad ja töised, aga äärmiselt edukaks osutunud võttepäevad on läbi saanud. Pingutasime kõik koos palehigis selle nimel, et peagi vaatajate ette jõudev linateos ei jätaks kedagi külmaks, vaid naerutaks publikut ja meenutaks ka meie ühist ajalugu,» sõnas Taska Filmi produtsent Adeele Tähemaa.

«Kuulsuse narride» atmosfääri loovad ilus suvi, nostalgiline õhkkond ja kaunis ajalooline linn – see kõik kirjeldab nimelt Viljandit.

«Kõige soojemad tänusõnad Viljandile! Võrratu ilm kooskõlas imekaunite võttepaikadega andis filmile ideaalselt sobiva sisu. Täname mõistva suhtumise eest ka kohalikke elanikke ja ettevõtteid, kes pidid oma tegevusi lühiajaliselt veidi ümber kavandama. Samas usun, et kohapealsed taustanäitlejad, kellel avanes ainulaadne võimalus koos peaosatäitjatega võtetel osaleda, said unustamatu kogemuse osaliseks,» lisas Tähemaa.

Mängufilmi «Kuulsuse narrid» võtted Tallinnas ja Viljandis on edukalt lõppenud.
Mängufilmi «Kuulsuse narrid» võtted Tallinnas ja Viljandis on edukalt lõppenud. Foto: Robert Lang

Mängufilm viib vaataja eelmise sajandi algusesse, kui Eestimaa oli veel tsaaririigi osa. Tärkamas oli uhkus oma rahvuse üle ja soov iga hinna eest rahvale midagi igavikulist kinkida – olgu selleks siis õhus lendav imemasin või maakeeli kirja pandud väärtkirjandus. Paraku jäi mõnikord puudu andest, teinekord vaimsest valmisolekust, et võiks sündida tolle aja start-up, Skype või ESTcube.

Filmis mängivad Karl Robert Saaremäe (Saalomon Vesipruul), Veiko Porkanen (Tatikas), Maiken Pius (pesunaine Agnes), Ott Sepp (Värdi), Saara Nüganen, Marian Heinat, Loviise Kapper, Argo Aadli, Margo Mitt, Vallo Kirs, Margus Jaanovits, Guido Kangur, Stefan Kristofer Soeson, Ott Raidmets, Tiit Sukk ja Jüri Lumiste.

Filmi režissöör on Ain Mäeots, stsenarist Ott Kilusk, operaator Mihkel Soe ja kunstnik Karoliina Kull. Filmi produtsendid on Kristian Taska ja Adeele Tähemaa Taska Filmist («O2», «Talve», «Klassikokkutulek») ning Tanel Tatter ja Veiko Esken Apollo Film Productionsist («Talve», «Vanamehe film»). Filmi levitab Hea Film.

Filmi valmimist toetavad Viljandi linnavalitsus, A. Le Coq, Apotheka, Cramo, DHL, Fazer, The Brick Coffee Roastery, Muster, Apollo TV, Kanal 2, Postimees ja Puumarket.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles