Jäääär 30: me ei ole kaugeltki lõpetanud!

Raadio Elmar
Copy
Foto: Jäääär kodulehekülg

Jaan Sööt ja Tõnu Timm rääkisid raadio Elmar hommikuprogrammis legendaarse bändi Jäääär 30. sünnipäeva tähistamisest, lugesid kokku olemasolevad laulud ja püüdsid kirjeldada oma keskmist kuulajat. 

Selles suhtes, kas ühine ansamblitegemise aeg on läinud kiiresti, jäid Jaan Sööt ja Tõnu «Tõun» Timm erinevatele arvamustele. Sööt: «Alles see oli, kui me Tartus esimesi laule pusisime.» Tõun: «Nii palju on juhtunud see teeb selle aja pikaks. Vägev! Me ei ole kaugeltki lõpetanud, jääme huviga ootama järgmist kolmekümmet.»

Kokku 140st laulust kasutatakse kontsertidel iga-aastaselt umbes kahtkümmend viit, mis tähendab, et teenimatult paljud lood on jäänud riiulisse. Aeg-ajalt soojendatakse mõned neist siiski ka üles - näiteks «Õhk kõnnib tänaval» ei olnud repertuaaris aastaid, eelmisel sügisel tuli ta tagasi ja see on meeste endi sõnul tore. Kuivõrd Jääääre hitid ei ole sündinud ühel ajal vaid neid on ajapikku lisandunud, võib juhtuda mõne uuega sama lugu, et jäävad pikalt kestma. 

Hoolimata pikast koosmängimisest tuleb endiselt ka proovi teha. Just uus materjal katsetatakse koos läbi - vaadatakse ühiselt, kuidas need kõige paremini kõlama saada. 

6. juulil algaval juubelituuri reperuaari valides tuleb Tõnu Timmi sõnul arvestada publiku soovidega: «Hitid tuleb ära teha, muidu keegi lahkub nõutult ja kurvalt ja solvunult.»

Jääääre keskmist kuulajat ei oska mehed kokku panna, sest näiteks viimatisel kontserdil Leesis oli palju inimesi alates 15. eluaastast kuni umbes 80ndani. Tõun kordas selle olukorra iseloomustamiseks juba ammu väljaöeldud seika: «Kui meie publiku seas on ema ja tütar, siis bänd arutleb, kumb kumma kontserdile kutsus.»

Jääääres mängivad Jaan Sööt, Tõnu Timm, Teet Velling ja Tarvo Jaaksoo.

Palju õnne!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles