Sel suvel särab «Suvereporteri» ilmatüdruku rollis 17-aastane Lisella Beatrice Kirjutaja, kes läheb sügisel alles 11. klassi. Noored tunnevad tüdrukut hoopis mitme TikToki hiti esitajana. Noor lauljatar rääkis Elu24-le, kuidas uude ametisse sattus ning millised piirid vanus karjäärile seab.

Kohtusime Beatrice'iga juuni lõpus Pärnu rannas, kus neiu osales promopildistamisel. Juulis toimuvad seal samas rannajalgpalli matšid, mille vaheaegadel Beatrice'i tantsutüdruku rollis näeb.

Tegelikult on neiu pärit hoopis Tartust ning käinud seal ka algklassides. 10-aastaselt kolis ta pealinna ning õpib praegu Tallinna kunstigümnaasiumis. Pärnuga seovad teda ainult suvised tööotsad – lauljana sai ta juuni keskel esineda Pärnu jõel toimunud «paadipeol».

Alustas juba väikeselt

17-aastane Beatrice meenutab, et on muusika vastu huvi tundnud terve elu. «Kui ma veel Tartus elasin, tegin õhtuti vanematele igasugu sõusid. Võtsin empsi kontskingad, võtsin telekapuldi kätte, mõtlesin tantsukavad ja panin telekast mingi muusikavideo peale. Vahetasin esinemise ajal isegi riideid. Mu lemmik oli Getter Jaani,» räägib Beatrice ja pakub, et oli siis umbes kuuene.

Tallinnasse kolides jäi lauluhuvi aga soiku, kuni selle äratas üles ärimehest isa Janek Kirjutaja. Janek oli tutvunud Nexuse looja ja Koit Toome hitimeistri Vahur Valgmaaga ning «üks asi viis teiseni», nagu Beatrice ise ütleb.

«Algselt mõtlesin, et teen ühe loo ära ja ilmselt rohkem ei tee. Kartsin, et mul ei klapi Vahuriga, sain esimesest korrast šoki.»

Janekil oli meeles, kuidas tütar oli terve lapsepõlve rääkinud, et tahab lauljaks saada, mistõttu pakkus ta Vahur Valgmaale välja, et tüdruk võiks vähemalt ühe laulu salvestada. «Algselt oli kolm lugu, mille vahel sain valida. Kui läksin stuudiosse, oli laul juba täiesti valmis. Esimene kord oli megahirmus,» meenutab Beatrice.

Kommentaarid
Copy