Ikevald ja Rein Rannap taaselustasid Ruja aegumatu hiti. Kuula ja naudi!

Raadio Elmar
Copy
Foto: Pressimaterjal

Raadio Elmar hommikuprogrammis «Ärka, kaunis maa!» rääkisime Ruja legendaarsest loost «Inimene õpib». Ikevald Rannap on koos oma isa Rein Rannapiga aegumatule palale täiesti uutlaadi kuue andnud. 

Ikevald Rannap andis välja oma töötluse isa Rein Rannapi loost «Inimene õpib», mille Ruja avaldas esmakordselt 40 aastat tagasi. Esituses teeb kaasa Rein Rannap isiklikult, lisades loole temale iseloomuliku lähenemisega klaverisoolo. Rein Rannap aitas kaasa ka kaasa loomingu uustöötluse lõpufaasis.

Tegemist on üle pika aja esimese eestikeelse looga Ikevaldi repertuaaris ning selle teeb veelgi erilisemaks see, et ta isa on loo meloodia autor. «Soolo väljamõtlemine võttis pisut aega, sest tahtsin, et see oleks eriline, ning et minu osavõtt salvestusest oleks ikka põhjendatud. Lõpuks lähtusime loo aluseks olnud Ott Arderi lasteluuletuse ideest, õppimisest. Sooloks jäetud 20 sekundisse on lavastatud konflikt klaveriõpetaja ja õpilase vahel. Peale soolo ma midagi muud ei puutunud kõik jäi nagu Ikevald oli juba salvestanud. Olen uhke poja üle -  see on väga julge ja särav tõlgendus,» kommenteeris Rein Rannap.

Ikevald rääkis raadio Elmar otse-eetris, et naudib suvekuid Eestimaa pinnal. «Suvi on alanud...pole mõtet end tagasi hoida ja puhkamisega oodata. Täiskäik sisse ja nautima,» muigas ta.

«Ka loo «Inimene õpib» töötluse osas pole ma end tagasi hoidnud. Suvi on ju käes ja tuleb paugutada. Sellesse loosse on läinud nii palju hoolt ja häid soove. Olen pidanud selle protsessi käigus palju ka ise õppima. Tahtsime leida uut helikeelt, mis ei ole veel ära tehtud. Ma loodan, et inimestele teeb see rõõmu ja nad saavad sellest hea energialaengu,» lisas ta.

Lugu on salvestatud Ikevaldi bändiga Ike Rann. Kitarri mängis Jaan Varts, basskitarril oli Valdur Viiklepp ning trummidel lõi kaasa Sten Loov. Loo aitas produtseerida Ikevald Rannapi sõber Tõnis Noevere, kes tuntud ka kui ansambel Metsatöllu trummar. «Mingis mõttes võiks öelda, et see on üks keerulisemaid salvestusi, mida siiani olen teinud, sest tegemist on esimese looga, mille kaasprodutsent olen ning tahtsin anda endast parima,» lisas Ikevald Rannap.

Ikevald ja Rein Rannap on varem vaid korra lava jaganud 2018. aastal, kui Rein Rannapil täitus 50 aastat lavadel esinemistest. Selle auks korraldati autorikontsert, mis toimus Alexela kontserdimajas koos Eesti parimate lauljatega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles